Bejelentette első fellépőit a Méra Világzenei Csűrfesztivál

A Méra World Music az egyetlen nemzetközi világzenei fesztivál Erdélyben. A fesztivál 3. kiadása augusztus 2–5. között még izgalmasabb programmal várja mindazokat, akiket érdekel, hogyan hangolják át a műfaj legnagyobbjai a népzenét a 21. század zenei nyelvére – ígérik a szervezők.

A Méra Világzenei Csűrfesztiválon három kontinens zenészei lépnek fel egy falusi porta csűrszínpadán. A széles zenei választék és  fergeteges fesztiválhangulat mellett a közönség megismerheti egy hagyományőrző kalotaszegi falu hétköznapjait. A patakon túl, a gyümölcsösben a chill zone függőágyakkal várja a fesztiválozókat, a gyermekeknek pedig egész napos programot kínálnak. A fesztivál idén is nagy hangsúlyt fektet az autentikus környezetre, a fenntarthatóságra és a családias hangulatra.

A fesztivál első bejelentett fellépői:

  • Ferenczi György és a Rackajam Magyarországról, a kolozsvári etno-blues ikonjai,
  • a Nightlosers,
  • a Nadara Szászcsávásról
  • a tavalyról jól ismert Guajiro Calentano Mexikóból
  • a Happy Beigel Klezmer zenekar Nagybritanniából
  • a Fölszállott a Páva gálaműsor
  • a Grupul Iza Máramarosból

A koncerteket minden nap táncház és jam session követi palatkai, kalotaszegi, szászcsávási zenészekkel, a házigazda pedig a magyarországi Erdőfű zenekar. Információk, backstage történetek, zene a fesztivál Facebook-oldalán

Újdonságok

Hogy 0-tól 99 éves korig mindenki jól érezze magát Mérán, idéntől a fesztivál zenei kínálata szombaton és vasárnap egy negyedik, családi koncerttel bővül. Az idei kiadás különlegessége, hogy a már megszokott helyszínek mellett a református templom kapui is megnyílnak a világzene számára.

Idén hangsúlyosabb szerepet kapnak a kalotaszegi kistermelők is, akik termékeikkel a Bivalymúzeum udvarára rajzolják Kalotaszeg gasztronómiai térképét, így a fesztivál teljes ideje alatt hozzá lehet jutni házias ízekhez, helyi ínyencségekhez.

A Méra World Music különleges hangulatának a titka, hogy mer kicsi és családias maradni. Ezért helyek száma korlátozott: a fesztivál területe napi 1000 vendéget tud befogadni.

Fesztiválbérletek most még kedvezményes áron, mindössze 79 lejért kaphatók. Június 1-től a bérletek ára 99 lejre fog változni, majd július 23-tól 119 lejre. A 14 évnél fiatalabbak ingyen vehetnek részt a fesztiválon egy 10 lej értékű utalvány megváltásával, amelyet a fesztivál területén szabadon lefogyaszthatnak.

Méra mindössze 13 km-re van Kolozsvártól. Mérába, a Szarka telekre könnyen ki lehet jutni tömegközlekedéssel, fesztiválbusszal, biciklivel vagy autóval. A méraiak idén is megnyitják a házaikat és kertjeiket a fesztiválozók előtt. Szobát vagy sátorhelyet a camping@meraworldmusic.com e-mail-címen lehet foglalni. A program kiemelt partnere a Hagyományok Háza, támogatói: Administraţia Fondului Cultural Naţional (a Román Nemzeti Kulturális Alapkezelő), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Bethlen Gábor Alap, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Communitas Alapítvány, Magyar Fesztivál Szövetség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?