banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

A családokat szólítja meg az idei gyalui Várkert fesztivál

Elsősorban a családokat szólítja meg a június 15. és 17. között tartandó 3. gyalui Várkert fesztivál - közölték a szervezők a szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón. A fesztivált a Kolozsvártól nyugatra fekvő gyalui várkastély kertjében szervezi meg a Kincses Kolozsvár Egyesület és a Traditio Transylvanica Alapítvány. 

Gergely Balázs főszervező felidézte: a korábbi két fesztivált kísérleti jelleggel szervezték meg, és úgy találták, hogy a gyalui kastélykert, amelynek területén egykor római Castrum is állt, kiváló helyszín a rendezvény számára. Elmondta: az idén három naposra bővülő fesztiválon három színpadon tucatnyi együttes lép fel: lesznek népzenei, régizenei, könnyűzenei és alternatív zenei előadások is. A fellépők sorát a Budapest Bár nyitja, de elviszi Gyaluba a legújabb előadását Földes László Hobó is, fellép a Kaláka, valamint a Bohemian Betyars is. 

Gergely Balázs úgy fogalmazott: családcentrikus programot kínálnak erős kulturális jegyekkel. Hozzátette: idén egy előadósátrat is felhúznak a várkertben, amelyben nem annyira közéletről, hanem az egészségről, kultúráról, sportról, irodalomról és más közérdeklődésre számot tartó témáról tartanak beszélgetéseket. 

Újdonságként közölte, hogy a fesztiválozók számára lefoglalták a Gyalu határában működő kempinget, így idén a várkerttől két kilométerre sátorozhatnak azok, akik éjszakára is a helyszín közelében maradnának. Gergely Balázs elmondta: az Európai Unió forrásaiból, ötmillió eurós támogatással kezdődik el a várkastély felújítása, remélhetőleg három és fél éven belül a kastély is fogadhatja a látogatókat. 

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?