Reflex4: még keresik a helyszínt a kolozsvári Rosmersholm előadására

Hétfőtől lehet jegyeket váltani a Kolozsvári Állami Magyar Színház Rosmersholm című előadására, amelyet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Reflex fesztiváljának meghívására Brassóban ad elő a társulat. FRISSÍTÉS: A brassói színház nem tudja fogadni a kolozsvári Rosmersholmot, egyelőre helyszínt keresnek neki.

A fesztivál szervezőinek közleménye szerint a 16 éven felülieknek ajánlott Rosmersholm, Andriy Zholdak ukrán rendező Ibsen-értelmezése május 6-án 18 órakor keződik külső helyszínen, a brassói Sică Alexandrescu Színház nagytermében.Andriy Zholdak az orosz színházi tradíció egyik legmarkánsabb jelenkori képviselője. Előadásaira kivételesen intenzív színészi jelenlét, érzékileg felfokozott vizualitás, lázadó szellemiség jellemző. A bűntudat csendes poklát járja körül a Rosmersholm című rendezése, amely egy olyan családi fészket mutat be, amelyben a tagadás mozgat mindent. „És a jelent lehetetlen megélni ott, ahol a múltat nem vallhatjuk be” - olvasható az előadás leírásában.

Az előadásra hétfőtől lehet jegyeket váltani személyesen a Központi Jegyirodában, valamint online.

FRISSÍTÉS: Az előadás térigénye és bonyolult színpadtechnikai megoldásai miatt a brassói Sică Alexandrescu Színház nem tudja fogadni az előadást. A REFLEX4 szervezőcsapata épp a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házával tárgyal az előadás befogadásáról.

„Sokak véleményével osztozunk abban, mely szerint a Kolozsvári Állami Magyar Színház Rosmersholm című produkciója az elmúlt évad egyik legfontosabb előadása az országban. Andriy Zholdak rendezésében egy rendkívül intenzív színészi játékkal és egy érzékileg felfokozott vizualitással találkozik a néző. Mindent megteszünk azért, hogy a sepsiszentgyörgyi közönségünk láthassa ezt az előadást a REFLEX4 keretén belül” – közölte Bocsárdi László fesztiváligazgató.

Az előadásra a tervek szerint április 26-án, csütörtökön kezdik a jegyárusítást. Amennyiben sikerül bemutatni az előadást Csíkszeredában, a sepsiszentgyörgyi nézőknek autóbuszokat szerveznek.

Kapcsolódók

Kimaradt?