Üzenet a kolozsvári színház nézőteréről: „Több tiszteletet a színészeknek!”

A színészek iránti tiszteletre felszólító üzeneteket hagyott a székeken a szerda esti Rosmersholm előadás egyik nézője a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A papírlapra írt szövegekről készült fotók a Facebookon is felbukkantak.

„A színház nem kongott” a szerda esti Rosmersholm előadáson, fogalmazott a Maszol kérdésére az egyik jelenlévő néző, aki szerint többen voltak, mint ahány nézőre az előadás bojkottjára felszólító kampány után számítani lehetett. A Facebookon terjedő fotók szerint az előadás után a következő üzenetek jelentek meg a nézőtéri széksorok között: „Több tiszteletet és megbecsülést a színészeknek mindenkitől!”, illetve „Ha nem jössz el az előadásra, azzal is a színészeket bünteted!”Szerda este volt az Andrij Zsoldak rendezte Rosmersholm második bemutatója a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A pénteki, első bemutató szünetében történt incidens miatt többen fejezték ki felháborodásukat. A társulat színészei a szerdai nap folyamán közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben „mélységesen aggasztónak” nevezték a történteket.

Tompa Gábor, a színház igazgatója a román közszolgálati televízió kolozsvári magyar adásának szerda délutáni műsorában arról számolt be, hogy az intézmény kivizsgálta az esetet és levont Andrij Zsoldak rendező honoráriumából „egy bizonyos összeget”. Az igazgató azt is kijelentette, hogy semmiféle agressziónak nincs létjogosultsága a színházi munkában.

Kapcsolódók

Kimaradt?