Megismétlik a Csíki Játékszín igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsgát

Mivel a pályázó nem ért el átmenő osztályzat, újrahirdetik a versenyvizsgát a Csíki Játékszín igazgatói tisztségére. A Maszol elérte az ügyben az érintettet, Kányádi Szilárd ideiglenes igazgatót is.

Csütörtökön hirdettek hivatalosan eredményt a Csíki Játékszín igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsga ügyében: megismétlik a kiírást. Amint arról tájékoztattunk, a januárban nyugdíjba vonult színházalapító-igazgató, Parászka Miklós utódjának nevesítése, a március folyamán lezajlott versenyvizsga révén, március 29-én volt esedékes. Csíkszereda városi tanácsosi testülete csütörtöki soros havi ülésén döntött a színházigazgatói munkakör betöltésére kiírandó újabb versenyvizsga ütemtervéről. Füleki Zoltán alpolgármester ekkor jelezte, hogy az előző vizsgára kizárólag a jelenlegi megbízott igazgató, Kányádi Szilárd jelentkezett, azonban neki nem sikerült megszereznie a minimális átmenő 7-es osztályzatot.

„Volt néhány olyan kérdés, amelyre a jelentkező nem adott kielégítő választ. Az ideiglenes kinevezését viszont május 25-ig meghosszabbítottuk, mivel Kányádi Szilárdon kívül senki más nem jelentkezett az igazgatói székbe. Az újonnan kiírt vizsgára ő is újra jelentkezhet” – tájékoztatott a kulturális intézményekért felelős alpolgármester.

Megkeresésünkre Kányádi Szilárd jelezte: szerdán megkapta az értesítést, melyből megtudta, hogy a pályázatán 5.73 lett az összesített pontszáma.  Kérdésünkre, hogy fog-e indulni az újabb versenyvizsgán, Kányádi azt mondta: most annak az örömnek és a jó hangulatnak szeretne adózni a társulattal együtt, melyet a Csíki Játékszín tatabányai győzelmének öröme szerzett. „Ez tölti most el a munkaközösséget mindenek felett, és jó terheket ró rám is” – fogalmazott Kányádi, hozzáfűzve, hogy pár napig „pihenteti” a versenyvizsga témáját, és a húsvéti ünnepekre, családjára koncentrál. Majd keddtől, április 3-tól „a prioritások mellett teljes erőbevetéssel” nekilát az évad hátralevő részének, „hiszen sok a munka, tennivaló”.

A legjobb stúdiószínházi előadás díját kapta a Csíki Játékszín a március 21. és 25. között lezajlott tatabányai MOST FESZT 2018 színházi fesztiválon. A csíkszeredai társulat Martin McDonagh Csiki Zsolt által rendezett A párnaember című 18 éven felülieknek ajánlott pszicho-thrillert adta elő. Mint megtudtuk, a társulat először szerepelt a fesztiválon.

„Mihelyt megjelenik a hivatalos kiírás, és szembesülök az új feladatfüzettel, eldöntöm, pályázom-e” – mondta a Maszolnak Kányádi Szilárd, jelezve, hogy a társulattal is egyeztette ezt az álláspontját.

Mint azt Kányádi portálunknak jelezte, az eredményhirdetéskor nem vetődött fel az ideiglenes menedzseri szerződése meghosszabbítása, és erre semmi szükség: a februártól érvényes, akkor 120 napra adott ideiglenes igazgatói megbízatása még érvényben van, és, saját számítása szerint, ez éppen a második versenyvizsga eredményhirdetésének napján fog lejárni.

Amint a csütörtökön elfogadott határozatból kiderül: a színházigazgatói tisztség elfoglalására meghirdetett új versenyvizsgára április 20-ig lehet jelentkezni, eddig a dátumig várják a menedzsmentterveket nyomtatott és elektronikus formában a városházán, ahol április 21. – május 4. között bírálják el azokat.  Május 7-én teszik közzé az eredményeket, a következő két napon, május 8–9-én a fellebbezéseket lehet benyújtani, míg május 10–14. között elbírálják azokat. A szóbeli vizsga, amelyen tulajdonképpen a menedzsmenttervet kell a jelentkezőknek bemutatniuk szóban, május 15-én lesz, egy nappal később kifüggesztik az eredményeket, majd május 17–18-án az esetleges óvásokat lehet benyújtani, ezeket a május 21–23. közötti időszakban bírálják el, a végleges eredményt pedig május 24-én teszik közzé.

Előbb stabilizálódás – utána húszéves ünnepély

Rákérdeztünk Kányádi Szilárd ideiglenes igazgatónál arra is, hogy miként fogja idén megünnepelni alapítása 20. évfordulóját a Csíki Játékszín? Ugyanis, miként azt a frissen lezajlott vizsga feladatfüzetében is rögzítették: Csíkszereda színházát a szeptember 25-i 100/1998-as tanácshatározattal, idén 20 éve alapította a városi testület. Mint azt Kányádi jelezte, felvetésünkig semmilyen formában nem merült fel ünneplés kérdése, és tudtával semmilyen koncepció nem létezik erre. Ezt az ideiglenes menedzser a 2017-es év végi, városi kulturális átszervezésnek, illetve a versenyvizsga miatti átmeneti helyzetnek tudja be. Vélekedése szerint a vezetőség stabilizálódása után, a következő évadban ünnepelheti fennállását a Csíki Játékszín. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?