banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Ingyenes felkészítőt, bemutatókat tart mindkét erdélyi magyar színi egyetem

A héten kezdődnek az ingyenes bemutatók a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen és szombaton indul a kolozsvári BBTE Színház és Televízió Karának magyar nyelvű felvételi felkészítő-sorozata is.

Március 3. és május 12. között tavaszi felkészítők lesznek a BBTE Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézetében. A színi iránt érdeklődőket szombatonként 10-13 óra között várják (kivéve a húsvéti vakációt és egyéb munkaszüneti napokat), míg a teatrológia/dramaturgia/színházi újságírás iránt érdeklődők  ugyanebben a periódusban havonta egyszer (minden hónap első szombatján) találkozhatnak 13-15 óra között a tanárokkal.Az egyetem közleménye szerint a felkészítőket elsősorban azoknak ajánlják, akik idén felvételizni szeretnének valamelyik szakra, de szívesen látnak bárkit, aki érdeklődik az itt folyó oktatás iránt, vagy a jövőben tervezne felvételizni.

A színi felkészítőkön mozgás, vokális képzés, improvizáció, drámai gyakorlat területeken lehet értékes betekintést szerezni, továbbá alkalom van a repertoár különböző elemeinek (vers, próza, monológ) kipróbálására, míg a színháztudomány (teatrológia) szak felkészítőin a résztvevők többek között a dramaturgi, színházi újságírói, színházelméleti, kulturális menedzseri aspektusokat fogják érinteni.

A felkészítőkön a tanárok lehetőséget adnak az érdeklődőknek arra, hogy választ kapjanak a kérdéseikre, továbbá, hogy kipróbálják magukat olyan területeken, amelyek a sikeres felvételi zálogai, ugyanakkor meg az itt töltött évek, az oktatás, valamint a színházi szakma alapját is képezik. A felkészítők programja itt elérhető.

Nyitott kapuk a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

Március 1-8. között szervezi meg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk című rendezvénysorozatát.

Az egyetem közleménye szerint bemutatkoznak a színész, bábszínész, koreográfia, teatrológia, látványtervező, média és zenepedagógia szakos hallgatók és oktatók. Az érdeklődők közel harminc ingyenesen látogatható rendezvény – vizsgaelőadások, kiállítások, szakmai beszélgetések, mesterkurzusok – révén betekinthetnek a szakmai képzés kulisszái mögé.

A Nyitott kapuk programjai (részletesen itt) érdekesek lehetnek azoknak, akik pályaválasztás előtt állnak, érdeklődnek a művészet titkai iránt vagy csak kíváncsiak a színin zajló folyamatokra, írják a szervezők.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?