Pótfelvételizők, figyelem: új szakokat kínál a BBTE

Elkezdődött az őszi felvételi vizsgaidőszak a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen. Az intézmény közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy új szakokra, képzésekre is jelentkezhetnek a diákok.

Az új szakok indulását a nyár folyamán kiadott kormányhatározat hagyta jóvá.

Alapképzésen a jelentkezők beiratkozhatnak a Pszichológia és Neveléstudományok Karon meghirdetett óvodapedagógus- és tanítóképző szakra (német tannyelvű képzés, székhelyváltozás miatt Nagyszeben helyett Kolozsváron).

A Babeș–Bolyai Tudományegyetemen új magiszteri képzési programokat kínál a Kémia és Vegyészmérnöki Kar nano- és bioanyagok mérnökkémia szakán, a Biológia és Geológia Kar biomedikális laborok minőségmenedzsmentje szakán, valamint az Európai Tanulmányok Kar nemzetközi kapcsolatok, külpolitika és válságmenedzsment angol tannyelvű szakán.

A Református Tanárképző Karra jelentkező diákok számára is választható már a kultúra- és felekezetközi mediálás új magyar tannyelvű szak.

Idén többen felvételiztek

A Babeș–Bolyai Tudományegyetemre jelentkezők létszáma a júliusi felvételi időszak lezárulását követően 11 százalékos növekedést mutatott a tavalyhoz képest.

Az őszi felvételire a BBTE változatos képzési kínálattal várja a jelentkezőket, akik számára 334 tandíjmentes és 4.885 tandíjas, valamint 1.578 távoktatási és csökkentett látogatású helyet biztosít alapképzésen. Akik magiszteri képzésre szeretnének beiratkozni, a júliusi felvételi után betöltetlenül maradt 765 tandíjmentes hely közül választhatnak most.

Összesen 237 alapképzési program (nappali képzés és távoktatás), valamint 223 magiszteri program (nappali képzés vagy csökkentett látogatás) közül választhatnak mindazon jelentkezők, akik a Babeș–Bolyai Tudományegyetem hallgatói szeretnének lenni.

Az őszi felvételi 2017. szeptember 6. és 20. között zajlik, és a jelentkezési feltételek azonosak a nyári felvételiével. A Babeş–Bolyai Tudományegyetem karai különböző jellegű írásbeli vagy szóbeli vizsgákat szerveznek a jelentkező diákok ismereteinek és kognitív képességeinek felmérésére. A BBTE valamennyi karán a felvételi végleges eredményének kiszámításakor – eltérő súlyozással – figyelembe veszik az érettségi vizsga átlagát is.

Az őszi felvételi naptárát, a felvételi díjakat, a versenytematikát, valamint a felvételivel kapcsolatos bővebb tájékoztatást a BBTE felvételi honlapján lehet megtekinteni. 

A felvételire jelentkező diákok számára 400 szálláshelyet biztosít az egyetem a Hașdeu (Kőkert) utcai diáknegyedben lévő bentlakásokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?