Oscar-jelölt filmfeldolgozást visz színre a temesvári magyar társulat

Legújabb zenés színházi produkciójának próbafolyamatát kezdte meg az év elején a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A világhírű dán rendező, Lars von Trier a 2000-es évek elején bemutatott musicaljének, a Táncos a sötétben-nek színpadi adaptációját az amerikai drámaíró Patrick Ellsworth jegyzi. 

A bemutatót március 2-ára, este 7 órára tervezik a temesvári magyar színházban. A színházi változatot évek óta töretlen sikerrel játsszák az Amerikai Egyesült Államok és a világ számos színházában.

A musicalt a társulat színésze, Kocsárdi Levente rendezi, akinek ez lesz a második színházi rendezése az elmúlt évadban bemutatott lírai A Végjáték után. Ezúttal olyan komplex színházi formát választott, amelyre az utóbbi években nem igazán volt példa a temesvári magyar színház színpadán. A több helyszínen játszódó előadásban fontos szerep jut a nézőnek, aki adott ponton maga is szereplőjévé válik a darabnak.Olvasópróba | Fotó forrása: a színház Facebook-oldala

A történet középpontjában Selma (Magyari Etelka), a fiát egyedül nevelő, majdnem vak nő áll, aki egy sor balszerencsés helyzet következtében börtönbe kerül, majd halálra ítélik. A darab különlegessége, hogy bár egyetlen szereplő sorsára koncentrál, több nézőpontból is megmutatja a körülötte zajló eseményeket. A színház művészei (Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyás Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor és Molnos András Csaba) mellett ismét a temesvári színpadon láthatjuk Csoma Judit (Leenane szépe, r.: Upor László) és Horányi László (A végjáték, r.: Kocsárdi Levente) vendégművészeket, valamint két gyerekszereplőt, Makkai Gergőt és Lázár Dávidot.

Az alkotócsapatot Vlaicu Golcea zeneszerző, Mihai Donici építész, látványtervező, Mihaela Crețescu designer, jelmeztervező, valamint Cristina Lilienfeld és Vava Ștefănescu koreográfusok erősítik.

Kapcsolódók

Kimaradt?