Sznoboknak nem ajánlott: első közös erdélyi turnéjára indul Falusi Mariann és Sárik Péter

Szatmárnémetiben indul hétfőn Falusi Mariann és Sárik Péter első közös erdélyi turnéja, Dalolva szép az élet…csak el ne dzsesszük címmel.

Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt. Első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel, olvasható Sárik Péter internetes oldalán.  

A koncert leírásában a fellépők külön kiemelik: nem klasszikus értelemben vett dzsesszkoncertről van szó, a műsor sznoboknak nem ajánlott.

Falusi Mariann pop- és jazzénekesnő, az 1988-ban alapított PA-DÖ-DŐ-duó egyik tagja, de színésznőként is ismert. A sokoldalú előadóművész klasszikus ének szakon végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd jazzénekes kategóriában 1983-ban a Ki mit tud? győztese lett. 2010 óta Lang Györgyivel minden szerdán népszerű beszélgetős műsort vezet a Klubrádióban, Ötös címmel. 2012-ben pedig a Megasztár egyik zsűritagja lett. Folyamatosan koncertezik szólóban is.Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző az idén tíz éves triójával többször lépett fel Erdélyben, ő a Csíki Jazz fesztivál művészeti tanácsadója.

A turné állomásai:
November 6. – Szatmárnémeti, Dinu Lipatti Filharmónia, 19 óra
November 7. – Nagykároly, Városi Színház, 18 óra
November 8. – Barót, Művelődési Ház, 19 óra
November 9. – Marosvásárhely, Jazz & Blues Club, 19 óra
November 10. – Székelyudvarhely, Városháza, Szent István terem, 17 óra
November 11. – Csíkszereda, Művészetek Háza (volt Szakszervezetek Művelődési Háza), 18 óra
November 12. – Nagyszeben, Gong színház, 19 óra
November 15. – Gyergyószentmiklós, Művelődési Ház, 19 óra
November 16. – Kézdivásárhely, Vigadó, 19 óra
November 17. – Brassó, Dalszínház, 18 óra

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?