Kevin Spacey karrierje valószínűleg nem éli túl a zaklatási botrányt

Minden esetre nagyon úgy tűnik. A világ összes pénze című új filmjének gyártója leállította azt a kampányt, amelyben a színész játékát magasztalja és az Oscar-szavazók figyelmébe ajánlja, ügynöksége, a CAA (Creative Arts Agency) és a PR-cége pedig kirúgta Spaceyt – írja az Index.

Eddig hatan vádolták meg szexuális zaklatással Kevin Spaceyt (elsőként Anthony Rapp), a CNN-nek pedig nyolcan, a Kártyavár (House of Cards) volt vagy jelenlegi stábtagjai beszéltek arról, hogy a színész elfogadhatatlan viselkedést tanúsított a forgatásokon, „mérgező” légkört teremtett maga körül. Volt, akit a színész zaklatott, többen pedig szem- és fültanúi voltak annak, ahogy a színész verbálisan és fizikálisan zaklatta a kollégáit.

Az Index összegezte a konkrét vádakat. A sorozat egyik korábbi produkciós asszisztenseként dolgozó férfi azt állította, Spacey erőszakoskodott vele. Éppen a színészt fuvarozta a forgatásra, amikor az a nemi szervére tette a kezét, majd a lakókocsiban a falhoz szorította, és tovább fogdosta. Jelentette az esetet a felettesének, aki annyival rendezte le, hogy soha többé nem maradhatott kettesben Spacey-vel, így a zaklatás megszűnt.

Továbbá többen voltak szem- és fültanúi annak, ahogy a színész verbálisan és fizikálisan is zaklattta a kollégáit, főleg azokat, akik a ranglétrán alatta helyezkedtek el, és akik állásukat féltve nem mertek ezekről az eseményekről beszámolni. A zaklatások célpontjai fiatal férfiak voltak.

Egy másik férfi szerint őt az eddigi évadok alatt Spacey többször is fogdosta, masszírozta, a hasát simogatta, vagy megjegyzéseket tett a testére, de nem mert szólni neki, mert a színész producere is volt a sorozatnak, így bármikor kirúghatta volna. Egy operatőr szerint a fogdosások rutinszerűek voltak a forgatáson, és mindenki előtt történtek, Spacey nem titkolta el.

A Netflix tegnapi közleményében beismerte, hogy 2012-ben valóban sor került egy zaklatási bejelentésre a forgatáson, de a nyilvánosság kizárásával kezelték az ügyet. A színészt ekkor elküldték egy terápiás kurzusra.

Spacey ügynöksége és PR-irodája befejezte a színésszel való közös munkát. 

A Weinstein-ügy kirobbanása óta Dustin Hoffmant, Jeremy Pivent színészt, Brett Ratner rendezőt és James Toback író-rendezőt is szexuális zaklatással vádolják Hollywoodban. 

Kapcsolódók

Kimaradt?