Egy ideig felfüggesztik a Kártyavár forgatását

Nem a hatodik évaddal ér véget a Netflix-sorozat, hanem előfordulhat, hogy el sem kezdik az új évad forgatását Kevin Spacey botránya miatt.

A Kártyavár (House of Cards) sztárját a napokban szexuális zaklatással vádolta meg Anthony Rapp: állítása szerint 30 évvel ezelőtt a 26 éves Spacey molesztálta, amikor ő mindössze 14 éves volt. A sorozat alkotói eddig azt közölték, hogy leforgatják az előkészületi fázisban levő hatodik évadot, de ezzel véget ér Frank és Claire Underwood politikai drámája. Azt nem jelentették ki egyértelműen, hogy ennek köze lenne a színészt ért vádhoz. 

A Deadline viszont később arról írt, hogy az MRC és a Netflix friss közleményében az áll, hogy átmenetileg leállnak az új évaddal, hogy alaposan megvizsgálják a történteket.

A hatodik évadot 2018 közepére tervezték, még nem világos, hogy a produkció ideiglenes felfüggesztése hogyan fogja befolyásolni a tervezett bemutatót. 

Új áldozat jelentkezett

Anthony Rapp nyilatkozata után Tony Montana rendező a Radar Onlinenak vallott arról, hogy Kevin Spacey őt is zaklatta.

2003-ban egy Los Angeles-i bárban Montana a pultnál éppen italt rendelt, amikor Spacey odament hozzá, próbálta rávenni, hogy menjen haza vele, majd megragadta a nemi szervét. A filmrendező csak úgy tudta lerázni magáról a színészt, hogy hátra csavarta a zaklatója hüvelykujját. Később a férfi, aki akkor a harmincas éveiben járt, a vécére indult, de a színész követte, majd Montana megkérte Spacey sorban álló ismerősét, hogy vigye haza a barátját. Ekkor mindannyian elhagyták a szórakozóhelyet. 

Arról, hogy sokan miért tartják felháborítónak, hogy Kevin Spacey azután coming outolt, hogy pedofíliával vádolták, itt írtunk összefoglalót. 

Kapcsolódók

Kimaradt?