Kevin Spacey bejelentette, hogy meleg

Szexuális zaklatással vádolták, majd Twitteren bejelentette: eddig biszexuális volt, de ezentúl meleg férfiként él tovább.

Kevin Spacey egyik színésztársa, Anthony Rapp a BuzzFeednek adott interjújában beszélt arról, hogy karrierje kezdetén, 1986-ban, amikor mindössze 14 éves volt, az akkor 26 éves Spacey „megpróbálta elcsábítani”. Állítása szerint a 12 évvel idősebb színész meghívta egy bulira magához, ahol Spacey az ágyára fektette, rámászott és fogdosni kezdte. Anthony Rapp elmesélte, hogy valahogy ki tudott mászni alóla, és hozzátette, hogy emlékei szerint Spacey részeg volt. Anthony Rapp, Kevin Spacey

Mivel Rapp akkor még nem állt készen arra, hogy a családja előtt felvállalja homoszexualitását, az incidensről mélyen hallgatott, hivatalos feljelentést soha nem tett. 

A 30 évvel ezelőtti incidensre Kevin Spacey a Twitteren reagált. 

Azt írta, mélységesen tiszteli Anthony Rappet, és elborzadt a történet hallatára. Sajnos nem emlékszik arra, hogy így közeledett volna a fiatal színészhez, de ha valóban az történt, amiről Rapp beszámol, őszintén elnézést kér a részeg viselkedéséért.

Bejegyzését azzal folytatja, hogy a pályatársa szavai bátorságot adtak neki ahhoz, hogy szembenézzen bizonyos kérdésekkel az életében. A most coming outoló színész azt írta, hogy a szűk közvetlen környezete tudott arról, hogy biszexuális, majd bejelentette: úgy döntött, hogy meleg férfiként él tovább. 

Spacey nemi beállítottsága 1997 óta téma volt, akkor jelent meg az Esquire borítóján a képe alatt ez a mondat: Kevin Spacey-nek van egy titka – emlékeztet az Index.

A Kártyavár (House of Cards) sorozatban egyébként volt egy olyan jelenet, amelyben Kevin Spacey egy férfival csókolózik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?