Klasszikus indiai tánc-színházi tréning kezdődik Kolozsváron

A Shoshin Színházi Egyesület klasszikus indiai tánctréninget hirdet, a 10 találkozó alatt a résztvevők a Bharatanatyam alaplépéseivel ismerkedhetnek meg, illetve azok folyamatos pontosításával fejleszthetik, csiszolhatják saját mozgáskultúrájukat.

Az indiai tánc mozgásrendszere a test egészét aktivizálja és konkrét kifejezés terepévé teszi a kézfej és az ujjpercek, illetve az arc és valamennyi arcizom összehangolt munkáját. A Bharatanatyam több ezer éves múltra visszatekintő dél-indiai táncstílus, a szanszkrit eredetű kifejezés a következő szavakból tevődik össze: bhava (érzelmek), raga (dallam), tala (ritmus) és natyam (tánc).A műhelymunka vezetője Pintér Géza, aki négy éve tanulja a klasszikus indiai Bharatanatyam műfaját, illetve hét éve hivatásos utcaszínházi színész. 2010 és 2014 között a német Antagon Aktion Theater társulatánál, 2014 és 2017 között az olasz Teatro tascabile di Bergamo társulatánál dolgozott. Indiai táncmestere Bittner Meenakshi Dóra, Bharatanatyam táncművész.

A kurzus helyszíne a kolozsvári Gutinului utca 11. szám alatt található Bōdhisattva Ház, az első találkozó időpontja november 10., este hét óra. Jelentkezni a shoshin.mail@gmail.com címen, vagy a 0737-346 855 telefonszámon lehet, további részletek az Egyesület Facebook-oldalán találhatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?