Ezt a logót nagyon sokat fogjuk még látni a következő hónapokban

Egy bukaresti reklámcég „Hóra” nevű arculatterve lesz Erdély és Románia egyesülése 2018-as centenáriumának logója. Az alkotást máris sokan támadják.

Mint korábban írtuk, a romániai kulturális tárca az egyesülés centenáriumának 13 arculattervét tette közzé a honlapján, és közönségszavazást hirdetett egy logó kiválasztására. A terveket három reklámügynökség készítette és ajánlott fel ingyenesen.

 A 13 arculati tervet egy szakmai zsűri már korábban értékelte. A nyertes arculat kiválasztásánál a szakmai zsűri által megítélt pontszám 75 százalékban, az internetes közönségszavazás eredménye pedig 25 százalékban számított. A választás az FCB Bucharest reklámcég „Hóra” nevű logótervére esett.

A román néptáncról elnevezett arculattervet azért érik máris bírálatok, mert az 1-es számot mintázó pontok színének sorrendje (piros, sárga, kék) nem a román nemzeti zászló színeinek sorrendjét (kék, sárga, piros) követi.

A minisztérium sajtóosztálya kedden a bírálatokra úgy reagált: az arculatterv nem a román nemzeti lobogót kívánta reprodukálni.  

Kapcsolódók

Kimaradt?