Díjmentesen nevezhetünk a III. Székelyföldi Fotóbiennáléra

Három kategóriában, és ezúttal nevezési díj nélkül írták ki a III. Székelyföldi Fotóbiennále 2017-es pályázatát a szervezők. A pályaműveket szeptember 20-ig lehet beküldeni.

Idén a kenyér témára és a mozgásra helyezi a hangsúlyt a Székelyföldi Fotóbiennále. A pályázaton, életkortól és foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet, kivételt képeznek a szervezők és a zsűri tagjai – újdonság, hogy benevezési díj se külföldi, se hazai pályázónak nincs.

A Kovászna, Hargita és Maros megye tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Hargita Megyei Kulturális Központ által harmadik alkalommal meghirdetett Székelyföldi Fotó Biennálén három nevezési kategóriát határoztak meg. A pénzdíj kategóriánként 660, 440, illetve 220 euró, emellett katalógus jelenik meg idén is a legjobbnak ítélt munkákból.

A szabad témánál 1-3 képpel lehet nevezni, minden fotómódosítás engedélyezve van. A Mozgás kategóriában 2-5 fotót tartalmazó sorozattal lehet pályázni, melyhez rövid leírást is kötelező mellékelni. Ebben a kategóriában megengedett a képkivágás (crop), expozíciós korrekciók, fehéregyensúly módosítása. Bármely más módosítás a fénykép versenyből való kizárását vonja maga után. A negyedik kategóriában a fényképeknek a kenyér tágabb értelemben vett tematikájához kell kapcsolódniuk – a második kategóriával azonos módosítási feltételek mellett.

A munkákat szakzsűri bírálja el, a pályázat eredményének értesítéskor minden szerző megkapja a zsűri névre szóló pontozását. A zsűri elnöke ezúttal Ádám Gyula – Románia / Csíkszereda, zsűritagok: Eifert János A.FIAP - EsFIAP – Magyarország, Eugen Negrea AFIAP - Románia / Bukarest - a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke (AAFR), Louis Guermond – Franciaország, Tordai László Ede AFIAP - Románia / Marosvásárhely.

A biennále II. kiadásán 18 országból 148 alkotó által beküldött 1538 munkából kellett kiválasztania a zsűrinek azokat az alkotásokat, amelyek bekerültek a katalógusba.A Romániai Fotóművészek Szövetsége, a Magyar Fotóművészek Világszövetsége és a Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége fővédnökségével megszervezett biennále nevezési részleteiről a www.fotobiennale.ro honlapon olvashatnak, és a pályaműveket is ide kell feltölteni, kötelező regisztráció után.

Kapcsolódók

Kimaradt?