Vendégül látja a Weöres 100 kiállítást Székelyudvarhely

A székelyudvarhelyi Haberstumpf-villában, a Haáz Rezső Múzeum székhelyén csütörtökön délután 6 órakor nyílik a Weöres 100 – A megmozdult szótár című vendégkiállítás.

A budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) interaktív tárlata Weöres Sándor költészetét ismerteti meg a látogatókkal. A PIM kiállítása az irodalmi kiállításokra jellemző hagyományos elemeket a legmodernebb multimédiás, interaktív nyelvi játékokkal ötvözi.A Weöres Sándor szövegeiből kiinduló kreatív játékok aktív gondolkodásra késztetik a látogatót, és lehetővé teszik, hogy az olvasó jobban megismerje a költő verseit. Versfoltozás, versrajz, keresztöltés és gondolatfújás, 3D-s versleképzés, verslehívó koppintásra és sok más érdekesebbnél érdekesebb feladat várja a játszani szerető közönséget.

A vendégeket Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere köszönti, kiállítást Hegyi Katalin, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa nyitja meg, közreműködnek Novák Tímea, Szőcs-Gazdi Anna, Vajda Bencze és Sándor Bíborka a Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjai, a rendezvény házigazdája pedig Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?