Díjjal tért haza a temesvári színház Újvidékről

Díjat nyert a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata Újvidéken. „Kiengyensúlyozott, komplex és egységes színpadi forma” indoklással a Sonnet 66 lett az INFANT fesztivál legjobb előadása, közölte a színház.

A június 25. és július 1. között 44. alkalommal megszervezett INFANT Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztivál programjába évről évre olyan előadások kerülnek be, melyek mindegyike a formai, esztétikai vagy dramaturgiai újítások jegyében született. A Shakespeare 66. szonettjének újfajta értelmezése nyomán létrejött produkció egyetemes jelrendszerével, kiegyensúlyozottságával, komplexitásával és kimagasló színészi játékával nyűgözte le a fesztivál idei zsűrijét.A következő hetekben további fesztiválszereplések és vendégjátékok várnak a temesvári csapatra. Nyári turnésorozatukat Esztergomban folytatják, ahol július 7-én előbb a Puskás Zoltán rendezte Hair című musicallel, majd Kocsárdi Levente első stúdió rendezésével, A végjáték-kal lépnek színpadra július 8-án.

Rövid pihenő után Gyulára indulnak tovább, ahol július 15-én a Shakespeare Fesztivál keretén belül kerül bemutatásra a frissen díjazott Shakespeare adaptációjuk. Ezt követően, néhány héttel később ismét visszatér a társulat Gyulára, ahol ezúttal a Hair című musicalre várják majd az érdeklődőket a gyulai Tószínpadhoz július 25 és 26-án.

Folytatva a Shakespeare fesztiválok sorát, augusztus elején a lengyelországi Gdansk városában megrendezésre kerülő Nemzetközi Shakespeare Fesztivál látogatói ismerkedhetnek meg Baczó Tünde táncos-koreográfus egyéni mozgáselőadásával, mely legutóbb York-ban került bemutatásra. A 7/7 Shakespeare egyik leghíresebb monológjának táncszínházi újraértelmezése, mely bemutatója óta töretlen sikernek örvend a hazai és nemzetközi színházlátogatók körében egyaránt.

A nyári kiszállásokat követően a társulat augusztus 28-án kezdi meg ismét munkáját Temesváron. A már hagyományossá vált évad indító mozgásworkshopot idén a nemzetközi elismertségnek örvendő Adamovich Ferenc vezeti majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?