Hétfőn kezdődik a Szent László Napok Nagyváradon

Hétfőtől ismét benépesül a nagyváradi vár. „Királyi hét” lesz a városban, június 19–25. között ötödik alkalommal tartják meg a Szent László Napokat.

Gazdag kínálattal várják egy héten át a várba az érdeklődőket a Szent László Napok szervezői, akik június 18-án, vasárnap a már hagyományos kerékpártúrával melegítnek be a rendezvénysorozatra, a nagyváradi várból a biharkeresztesi Szent László szoborig bicikliznek mjd a résztvevők.

A nyitónapon, hétfőn délután megkoszorúzzák Szent László váradi szobrát, 19 órától pedig a várad színházban a nyitógálán (erre már nincs belépő) fellép a Magyar Állami Népi Együttes, közreműködnek a Fölszállott a páva győztesei és a Hagyományok Háza. Ugyanaznap találkozik Papp László, Debrecen  és Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere az idei Szent László Napok díszmeghívottja ugyanis Debrecen, a cívis város kiállításokkal, fellépésekkel mutatkozik be a hét folyamán. Június 21-én a nagyváradi reformációról tartanak konferenciát, 23-án többek között megemlékeznek Varga Vilmos és Csiky Ibolya színművészekről, 24-én például a Kárpát-medencei Szent László-templomokat ismerhetik meg, és ugyanaznap tartják meg az elszármazottak találkozóját is.

Nívós a rendezvénysorozat koncertkínálata is, fellép majd az Omega, a KFT, Demjén Ferenc, az Anna and the Barbies, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és ismét színpadra áll a legendás váradi együttes, a Metropol. Június 25-én a Musica Historica régizene koncertjét hallhatják a vártempomban

Természetesen hagyományőrző és gyermekrendezvények is lesznek a Királyi héten, melynek részletes programját itt olvashatják

Kapcsolódók

Kimaradt?