Közösségi parádéval indul a Szent György Napok fesztivál hétvégéje

Sepsiszentgyörgyi közösségeket felvonultató parádéval kezdődik pénteken a Szent György Napok fesztivál hétvégéje - jelentették be keddi sajtótájékoztatón a városnapok szervezői.

A közösségerősítő parádé ötlete Pálffy Tibor - Hobo színművésztől származik, aki felkereste a sepsiszentgyörgyi kisközösségeket, szakmai és civil szervezeteket, és felkérte, hogy pénteken 19 órakor a Lábas Ház elölről indulva, saját közösségük sajátosságait, „lovagi jelképeit” bemutatva vonuljanak végig a városközponton, és a főtéren találkozzanak a sárkánnyal. Pálffy Tibor szerint hagyományt szeretnének teremteni a Szent György Napi közösségi felvonulásból, így a parádés felvonuláshoz bárki szabadon csatlakozhat.

 A 26. Szent György Napok fesztivál hétvégéjén a Székely Nemzeti Múzeum kertje is várja a látogatókat, ahová idén ismét visszakerül a borudvar, ahol hat standon mintegy hetven féle bort kínálnak - mutatott rá Vargha Mihály. A múzeumigazgató szerint a múzeumkerti színpadon három napon át gyerek és felnőtt néptánc-együttesek, régi zene, dzsesszkoncertek lesznek. A legkisebbeknek idén is gyermekvárost rendeznek be az Erzsébet parkban - tette hozzá Knop Ildikó. A városnapok szervezője szerint a gyermekváros programjait nyolc civil szervezet bonyolítja le.

Makkai Péter, a sepsiszentgyörgyi fogyatékkal élőket foglalkoztató Írisz Ház vezetője szerint idén ismét a városnapok részeként kerül sor a hatodik alkalommal szervezett Outsider Fest zenei fesztivál. Ennek keretében nyolc hazai, magyarországi, Moldova köztársasági, hollandiai fogyatékkal élő zenészekből álló együttesek mutatják be produkcióikat a városnapok Közösségi színpadán. A városnapok részletes programja a www.szentgyorgynapok.ro honlapon olvasható.      

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?