László Tibor kapta a Kolozsvári Rádió médiadíját

László Tibor, a Kolozsvári Rádió munkatársa lett az idei D160 médiadíjas, amellyel a rádió magyar adásának szerkesztői kívánják évről évre elismerni egy-egy kolléga kiemelkedő és irányadó munkáját. A díjat gálaműsor keretében adták át csütörtök este, amelyet a magyar adás 63. születésnapja alkalmával szerveztek.

A médiadíjat a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége által alapított Donát 160 Egyesület hozta létre 2014-ben. Szilágyi Szabolcs, az est házigazdája és a tavalyi díjazott elmondta, ez amolyan „baráti vállon veregetés”, mivel ritkán van arra alkalom, hogy a rádió munkatársai figyeljék és elismerjék egymás munkáját.

Papp-Zakor András méltatásában elmondta, László Tibor – aki számukra csak Tibici – legfőbb erényei a tudás, az emberség és a szakmai alázat. Felidézte, László Tibor egyszer úgy fogalmazott, a rádiósok sok minden iránt érdeklődő dilettánsok. „Ő olyan dilettáns, akivel meteorológiától, orvostudománytól, történelmen át a zenéig számtalan témáról élvezet beszélgetni, mert érdemi mondanivalója és kérdései vannak” – mondta Papp-Zakor András. Hozzátette: „se szeri, se száma azoknak, akiknek ő a Kolozsvári Rádió.”

László Tibor alázattal és köszönettel fogadta a szakmai elismerést, rövid felszólalásában hangsúlyozta: meglepődött a döntésen, hiszen nagyon sok olyan szerkesztőt tudna felsorolni, akik nála jobban megérdemelték volna a kitüntetést. A díj Balázs László bőrmetszetéből, Kajtár Lehel munkájával ellátott oklevélből, és ezer lejes pénzjutalomból tevődik össze.

A továbbiakban a Kolozsvári Rádió menedzsere, Bogdan Roșca szólalt fel, aki gratulációjában elmondta: László Tibor elhivatottsága és szenvedélye a román szerkesztők számára is példakép. Beszédében a november elseje óta bekövetkezett változásokra, a 24 órás magyar adásra is kitért. Nem könnyű időszakot élnek a magyar kollégák – fogalmazott, hiszen tudja, hogy kis frekvencián sugároznak és gyenge a lefedettség, de azon dolgoznak, hogy a Kolozsvári Rádió magyar adása minél több erdélyi településen hallható legyen.

Az ünnepséget a 10 évvel ezelőtt alakult gyergyószentmiklósi zenekar, a 2016-os Legszebb Erdélyi Magyar Dal vetélkedő nyertese, a No Sugar Zenekar koncertje zárta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?