Országos tűzzománc-, üveg- és kerámia-kiállítás látható Marosvásárhelyen

Bukaresti, kolozsvári, galaci, dévai, temesvári, nagyváradi, szebeni, brassói, besztercei, iași-i, marosvásárhelyi kerámia- és tűzzománc művészek alkotásai láthatók a marosvásárhelyi Kultúrpalota földszinti kiállítótermeiben.

Mana Bucur, az Országos Képzőművészek Egyesülete Maros megyei szervezetének elnöke érdeklődésünkre elmondta, ritka alkalom ez, amikor az ország minden részéből érkeztek munkák, a legeredetibbek, a kerámia mellett tűzzománc, illetve üveg is. Bár a kerámiázás és a tűzzománc már Marosvásárhelyen is egyre nagyobb teret nyer, most együtt, a terem két szintjén látható sok alkotás ebben a műfajban.

A kiállítást és az ott bemutatkozó művészeket a sokszínűség jellemzi, a gazdag fantázia, az alkotókedv, ahogy egy-egy gondolatot, érzést megformálnak, kiöntenek, vagy kemencében kiégetnek. A falakon, a földön, vagy a talapzatokon elhelyezett munkák gondolatébresztőek, hiszen egy letört keretű kép, vagy egy utazást szimbolizáló táska, a csipkemintás falidísz, a cserepekből kirakott tájkép tovább gondolkodtatja a látogatót.

A kiállításon többek közt Forró Ágnes, Deák Irén Zsuzsanna, Mana Bucur, Simona Gabriela Kolozsi, Emilia Chirilă, Vasile Cătăran művei láthatók. A tárlat március 3-ig látható.

A kiállítóterem hamarosan hivatalosan is felveszi az Art Nouveau Galéria nevet, amely elsősorban a kortárs képzőműveszet számára biztosít teret a bemutatkozásra – mondta Mana Bucur. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?