60 év után került elő egy Frida Kahlo festmény

Frida Kahlo 60 éve nem látott festménye kerül kalapács alá jövő héten New Yorkban. Az alkotás eddig a mexikói művésznő utolsó asszisztensének hálószobáját díszítette, írja a BBC.

Az 1929-ben készült Lány nyakékkel című festményt Frida Kahlo férje ajándékozta az asszisztensnek, aki a művésznő halálát megelőző időszakban volt Frida mellett. A festményt várhatóan legalább 2 millió dollárért árverezik el november 22-én.Frida Kahlo 1907-ben született Mexico Cityben, átesett a gyermekparalízisen és 18 évesen majdnem meghalt egy buszbalesetben. Gyógyulása alatt kezdett festeni, alkotásainak egyharmada önarckép. 1929-ben ment férjhez Diego Riverához, elváltak, majd később újra összeházasodtak. 1954-ben hunyt el.A művészettörténészek Frida egyik barátjának fotójáról tudtak a mű létezéséről, az eredetit azonban 60 éve nem látták. A 90-es éveit taposó tulajdonos a Sotheby’s aukciók háznak elmondta, hogy Rivera 1955-ben ajándékozta neki emlékbe a festményt.

Frida Kahlo eddig legdrágábban eladott műve két női aktot ábrázol egy erdőben, ebben az évben 8 millió dollárért árverezték el egy New York-i aukciós házban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?