Spanyol vígjáték nyerte el a Comedy Cluj fődíját

Spanyol, izraeli, német, szaúd-arábiai és francia vígjátékot díjazott a Comedy Cluj Filmfesztivál nemzetközi zsűrije. A díjakat szombat este adták át a Florin Piersic moziban.

Az éjszaka, amikor az anyám megölte az apámat című spanyol film, Ines Paris rendezése, a legjobb filmnek járó elismerés mellett a legjobb színésznek járó díjat is megkapta Maria Pujalte alakításáért. „Minden jóízű nevetés mögött egy tehetséges komikus áll" – indokolta döntését a zsűri.A nyertes film rendezője, Ines Paris, Madridban született, 2002 óta foglalkozik vígjátékkal, forgatókönyveit általában saját maga írja. „Úgy gondolom, hogy a humor egészséges és az embereket összekapcsoló intelligencia jele” – fogalmazott a rendező a kolozsvári közönségnek küldött videoüzenetben, amelyet a szombat esti gálán vetítettek le.

A legjobb forgatókönyvért járó díjat Dror Shaul kapta az izraeli Atomic Falafel című filmért, a legjobb rendezésnek a Barakah találkozik Barakah-val című szaúd-arábiai komédiát tartotta a zsűri. Szaúd-Arábia egyébként ezt a filmet jelölte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra.

A Comedy Cluj kiválóság-díját Răzvan Vasilescu vehette át szombat este. A színész tiszteletére vasárnap este fél tíztől a Győzelem moziban levetítik a tíz évvel ezelőtt bemutatott California dreamin' című filmet.

A közönségdíjat a görög-német koprodukcióban készült Highway to Hellas kapta. Ezt a filmet vasárnap este fél kilenctől vetítik a Florin Piersic moziban, a legjobb film díját kapott Az éjszaka, amikor az anyám megölte az apámat című alkotást pedig este nyolc órától a Iulius Mallban.

Kapcsolódók

Kimaradt?