Feljelentették a kormányfőt a Brâncuşi-szobor megvásárlása miatt

A Brâncuşi-szobor megvásárlása miatt tett feljelentést az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA)​ a kormányfő ellen Sebastian Ghiţă képviselő és Bogdan Diaconu, az Egységes Románia Párt (PRU) elnöke.

Bogdan Diaconu úgy nyilatkozott, pártja nevében A Föld bölcsessége nevű Brâncuşi-szobor megvásárlása miatt tesz feljelentést Dacian Cioloş kormányfő ellen, hivatali visszaélés és csalás bűncselekménye gyanújával.''Dacian Julien Cioloş kormánya új programba kezdett: műalkotások megvásárlásába, a valós értékükhöz képest tízszeres áron' - jelentette ki Bogdan Diaconu. Sebastian Ghiţă a DNA-hoz való belépése előtt azt mondta, az első becslések szerint ötmillió euróban állapították meg a szobor értékét, 'a Cioloş-kormány viszont 11 milliót költött a románok pénzéből egy olyan műalkotásra, amely különben is a nemzeti örökség részét képezte, és így nem lehetett kivinni az országból.'

Sebastian Ghiţă óriási csalásnak nevezte a Brâncuşi-szobor megvásárlását és kijelentette, itt az ideje, hogy a DNA bebizonyítsa, hogy ügyészei valóban pártatlanok. Állítása szerint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egyértelműen tudatta a kormánnyal, hogy a szobrot nem lehet közpénzekből megvásárolni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?