„Még ezt elmondom, aztán megyek…” - az évad első bemutatójára készül a temesvári színház

Az elmúlásról szól a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház első bemutatója. A stúdióelőadásra vasárnap este 7-től kerül sor - adta hírül az intézmény.

Magyari Etelka és Levko Esztella meghívott művész közös stúdió előadása finom mozdulatokkal bogozza a szálakat az elmúlás, az elengedés, az elfogadás körül. Nem keres válaszokat, de kérdez, aláhúz és felkiált. Megnevettet és könnyekre fakaszt. Közel hozza és idézőjelbe teszi mindazt, amiről nem, vagy csak alig beszélünk. Nem ítél, csak felmutat. A törékenységet, a mozdulatok és a szavak visszavonhatatlanságát, az élet teljességét, mely mindig önmagába fordul vissza.A két színésznőt már több alkalommal is láthatta együtt színpadon a temesvári közönség. Együttműködésük 2015-ben kezdődött a Manipulációk című nemzetközi koprodukciós előadás próbafolyamatával, illetve a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó keretén belül létrehozott Esztellka című nyilvános műhelymunkával, majd a következő években tovább folytatódott. 

Ennek a hosszú távú együttműködésnek eredményeként és következő fázisaként született meg a Még ezt elmondom, aztán megyek… című produkció, mely a két színésznőre jellemző finom líraisággal boncolgatja a modern kori társadalom egyik legkevésbé feldolgozott témáját.

Az előadásnak szerves részét képezi Albert Alpár letisztult, egyszerűségében sokoldalú díszlete, Baczó Tünde finom mozgásvilága, valamint azok az interjúrészletek, melyek különböző, nem színházi nézőpontból vizsgálják az előadás központi témáját.

A vasárnap esti bemutatót követően, legközelebb október 23-án várják az érdeklődőket a Még ezt elmondom, aztán megyek… című előadásra a színház Stúdió termébe.

Kapcsolódók

Kimaradt?