Nőnap Temesváron: Guppi az erőszak ellen

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház különleges nőnapi előadásra várja az érdeklődőket, március 8-án, a nők nemzetközi napján. Ezen a napon Mucsi Zoltán első színházi rendezésével, a Guppi című produkcióval a nők elleni és a családon belüli erőszak ellen kíván szót emelni a temesvári társulat.

Annyi történet van a világon. A nagy hősök, nagy szerelmek, világraszóló kalandok történetei. Ezeket ismerjük. De mi van azokkal, teszi fel a kérdést a temesvári magyar színház, akiknek története a hétköznapok szorításában, panellakások betonfalai között zajlik? A hozzánk hasonló, mindennapi túlélők valóságával? Azoknak a nőknek a történeteivel, akik mellett nap, mint nap lesütött szemmel sétálunk el? Mert tudjuk, de félünk megkérdezni. Mert hallottuk, de féltünk bármit is tenni. Mert látjuk rajtuk, de inkább félrefordulunk.

Ezeknek a nőknek a történeteire szeretné felhívni a figyelmet a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata és a Guppi című előadás alkotói.

A kortárs orosz szerző, Vaszilij Szigarjev darabja sajátos humorral, ugyanakkor végtelen érzékenységgel nyúl hozzá ehhez a kényes témához. Három, a maga módján végtelenül magányos figura történetén keresztül enged betekintést egy olyan világba, amelyről inkább nem beszélnénk, és amelyről ők nem nagyon mernek.

Az előadásra március 8-án, este 7 órától kerül sor a színház Stúdiójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?