Közös eredményvárót szervez a Kolozsvár 2021 egyesület

​A városközpontba hívják a kolozsvári polgárokat péntek délután, hogy együtt várják az Európai Kulturális Főváros címet odaítélő zsűri döntését. Közben 11 fős delegáció dolgozik a város sikeréért Bukarestben.

Szakáts István, a Kolozsvár pályázatát kidolgozó egyesület Közösségi Kurátora Kolozsvár főterére hívta a facebook-oldalán közzétett felhívásban mindazokat, akik szeretnék együtt várni az Európai Kulturális Főváros címet odaítélő zsűri döntését. „Legyünk együtt városunk központjában, románok, magyarok, németek, zsidók és romák, ortodoxok, katolikusok, reformátusok, gazdagok és szegények - a város összes polgára. Ha nyerünk, együtt nyerünk. Ha veszítünk, együtt veszítünk.” – olvasható a felhívásban román, magyar, roma és német nyelven.

Ezzel párhuzamosan a PONT Csoport és a Transindex is közös szurkolásra várja az érdeklődőket a kolozsvári Bulgakov & Macskaház teraszára, jó hangulatot, Facebook live közvetítést ígérnek, valamint rövid beszélgetéseket és esélylatolgatást a kolozsvári kulturális élet szereplőivel.

A hivatalos eredményhirdetésre péntek délután 17 óra 15 perckor kerül sor egy bukaresti sajtótájékoztató keretében.

A zsűri csütörtökön és pénteken hallgatja meg a döntőbe jutott romániai városok (Bukarest, Kolozsvár, Nagybánya, Temesvár) delegációit, értékeli a javított pályázatokat. Kolozsvárt Emil Boc polgármester, Florin Moroșanu, a Kolozsvár 2021 egyesület elnöke, Dan Clinci építész, Hegedűs Csilla műemlékvédelmi szakember, Patricia Câmpean, Ștefan Teișanu a Foreground, Târgul de Cariere, TEDx Cluj projektek kezdeményezője, Rarița Zbranca kulturális menedzser, Szakáts István, az AltArt Alapítvány elnöke, Fechete Petru, pataréti roma aktivista és Diana Marincu kurátor képviseli Bukarestben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?