banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Musai-Muszáj: már elkészültek a többnyelvű helységnévtáblák

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal legyártatta a Cluj-Napoca/Kolozsvár/Klausenburg feliratú helységnévtáblákat – adta hírül Facebook-oldalán belső városházi információkra hivatkozva a Musai-Muszáj csoport.

FRISSÍTÉS: A kolozsvári polgármesteri hivatal cáfolta a Musai-Muszáj akciócsoport értesülését, miszerint a városháza legyártotta volna a többnyelvű helységnévtáblákat. Oana Buzatu a polgármesteri hivatal szóvivője a Krónika megkeresésére azt válaszolta: a polgármesteri hivatalnak és a helyi tanácsnak nem változott az álláspontja, és továbbra is fenntartják, hogy Kolozsvár magyar nemzetiségű lakosságának számaránya nem teszi lehetővé a kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezését a helyi közigazgatási törvény alapján.

A civil aktivisták szerint az Európa Kulturális Fővárosa pályázat zsűrijének látogatása miatt készültek el a többnyelvű táblák. Legyártásukról azonban Horváth Anna alpolgármester nem tud. "Kétlem [hogy legyártattuk], de ha így lenne, azt sem bánnám, hogy kihagytak ebből a »történelmi pillanatra« való előkészületből" – nyilatkozta szerda este a Transindexnek.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?