A rendező jelenlétében vetítik Hajdu Szabolcs legújabb filmjét az idei Alter-Native-on

Javában zajlik már a készülődés a november 2-a és 6-a között tartandó 24. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztiválra. Meg is van az első nagyjátékfilm, amely biztosan szerepelni fog az idei kínálatban, és nem is akármilyen alkotásról van szó: itt lesz a Karlovy Vary-i filmfesztivál nagydíjának nyertese, az Ernelláék Farkaséknál és maga a rendező-főszereplő, Hajdu Szabolcs is.

Megvan az első nagyjátékfilm, amely biztosan szerepelni fog a november 2-a és 6-a között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában zajló 24. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál programjában. És nem is akármilyen alkotás ez: Hajdu Szabolcs magyarországi rendező Ernelláék Farkaséknál című legújabb filmjéről van szó, amely alig egy hónappal ezelőtt elnyerte a fődíjat, a Kristály Glóbuszt a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon,  Hajdunak pedig odaítélték a legjobb színésznek járó elismerést is.

Az Ernelláék Farkaséknál  Hajdu Szabolcs azonos című színdarabja alapján készült, a nagyjátékfilmek költségvetéséhez képest elenyésző összegből, hozzávetőlegesen 3 millió forintból. A főbb szerepekben magát Hajdu Szabolcsot, feleségét, a marosvásárhelyi származású Török-Ilyés Orsolyát és gyermekeiket, Lujzát és Zsigát láthatjuk. Sőt: a forgatás helyszíne is az ő budapesti lakásuk volt, az operatőri feladatokat pedig Hajdu egyetemi tanítványai látták el.

Íme a történet röviden:  Farkas és felesége, Eszter, valamint kisfiuk kénytelenek befogadni otthonukba Eszter nővérének, Ernellának Skóciából egyévnyi sikertelen letelepedési kísérlet után visszatérő családját. A hívatlan vendégekkel való kényszerű együttlét rávilágít a szereplők közt lappangó feszültségekre és ellentétekre...

Magyarországon az ősz folyamán tervezik bemutatni a filmet, novemberben pedig már Marosvásárhelyen is látható lesz, sőt mi több: a stáb több tagja is jelen lesz a 24. Alter-Native-keretében tartandó bemutatón. Itt lesz maga a rendező-főszereplő, Hajdu Szabolcs és felesége, illetve jelen lesznek a vetítésen Muhi András és Muhi Zsófia producerek is. Az Alter-Native régi barátaiként tekint mindannyiukra, hiszen Hajdu Szabolcs két éve zsűritag volt, Muhi András és Zsófia pedig visszatérő vendégei a szemlének. Akárcsak a Hajdu-filmek, amelyek mindegyikét láthatta a fesztivál közönsége. 

Kapcsolódók

Kimaradt?