Elstartolt a Double Rise fesztivál

Megkezdődött a torockói Double Rise fesztivál, közel 2500 résztvevővel, a csütörtöki azaz nulladik napon. A résztvevők már otthonosan belakták a települést, de a falu kapacitása jóval több embert is elbír. A szervezők arra bíztatunk mindenkit, hogy látogasson ki Torockóra.

A rendezvény nulladik napján – csütörtökön – hat helyszínnel várta az érdeklődőket. A sporttevékenységeket, többen is erre a napra időzítették, mivel a négy napos fáradalmak után már nem lesz olyan könnyű feljutni a Székelykő tetejére.

A kisszínpadot a marosvásárhelyi Koszika & The HotShots robbantotta be, hatalmas energiával pörgette fel az első napfelkelőket. Ezzel egyidőben a FolkUdvar is megnyitotta kapuit, ahol a környező települések táncsoportjai és zenészei mutatkozhattak be, a torockói, csombordi, és magyarlapádi fellépők avatták fel a folk-színpadot.

A Double Rise WarmUp turnéjáról már jól ismert Margaret Island folytatta a bulit a kisszínpadon, ők Magyarország összes nagyfesztiválján remekeltek, most pedig az erdélyi közönség is együtt énekelhette Lábas Vikiékkel, hogy „nem voltál jó”.

Mindeközben a FolkUdvar házigazdái is bemutatkoztak a közönségnek. A Fölszállott a páva nyerteseiből szerveződött csapat a kolozsvári Tokos zenekarral koncertezett, Kacsó Hang Borbála énekelt, Berecz István pedig bemutatta a legényes leglátványosabb figuráit.  A koncertek utáni partyról DJ Lotfi Begi és DJ Matheus gondoskodott.

A falu központjában rendezkedtek be a vásárosok, itt kézzel készített, egyedi termékek vásárolhatók, a kézműves házi édességtől, a nemezelt ékszereken és bábokon át a torockói feliratos szuvenírekig minden megtalálható.

A Double Rise fesztiválon több mint 2500 vendég van, a falu befogadóképessége a jelek szerint azonban még a dupláját is megbírja – áll a szervezők közleményében. Gyerekes családokat is várnak, ugyanis csütörtökön nyit a fesztiválóvoda is, ahol szakképzet óvónők, animátorok szórakoztatják a gyerekeket este 22 óráig.

A kiszínpad ma elsősorban a blues szerelmeseinek kedvez, Ripoff Raskolnikov a „magyar bluesman”, ill. Ferenczi György és a Rackajam is itt varázsolja el közönségét, de a Double Rise Fesztiválhimnuszának egyik szerzője, és előadója Baricz Gergő is a központban elhelyezkedő kisszínpadon lép fel zenekarával.

A FolkUdvarban péntek este a Harmadik zenekar, a Buda Folk Band és a Parno Graszt húzza a talpalávalót, míg az elektornikus zenei műfaj kedvelőinek a Partysátor biztosít reggelig tartó hatalmas bulit Dodoval, és a T-boyssal.

A pénteki napon nyit a nagyszínpad, itt 16 órakor a Bagossy Borothers Company indít, őket követi a 30y, PASO és az Anna and the Barbies.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?