Jutalomtáborban vesznek részt az Örökségünk őrei fiatal értékmentői

Közel száz fiatal vesz részt az RMDSZ ügyvezető elnöksége által szervezett Örökségünk őrei kalotaszentkirályi táborában június 30. és július 3. között. Kilenc iskola diákjainak tartanak többek között kommunikációs képzést a meghívott szakemberek – tájékoztatott az ügyvezető elnökség.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke elmondta: a csütörtökön induló tábor megszervezésével szeretnék megköszönni a résztvevő diákok eredményes munkáját, kitartását, a pedagógusoknak a támogatást.

„Az Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket kezdeményezés több mint 1000 fiatalt és pedagógust mozgatott meg, tudatosította a résztvevő diákokban az épített örökség jelentőségét, kultúránk megőrzésében játszott fontos szerepét” – nyilatkozta az ügyvezető alelnök, majd hozzátette: „az elért sikerek után sem engedhetjük el fiataljaink kezét, akik odafigyelnek értékeink megőrzésére, és tesznek is érte. Fontos, hogy kulturális nevelésükre továbbra is odafigyeljünk, és minél több diáktársukat vonjuk be a mozgalomba.”

A tábor lehetőséget nyújt a résztvevőknek az ismerkedésre, barátságok kialakítására, emellett kommunikációs képzésen sajátíthatják el a szakmai lépéseket, hogy újabb sikereket érhessenek el az örökségvédelem terén. Beszterce-Naszód, Hunyad és Fehér megye győztes csapatai mellett a Kolozsvári forduló öt iskolájának döntősei, valamint a kalotaszentkirályi iskola diákjai vesznek részt a kiránduláson és a képzésen.

A vegyes csapatokba sorolt táborozók kreatív feladatokat kapnak, a meghívott médiaszakemberek pedig a TV-s, rádiós és online kommunikáció, valamint az arculatépítés rejtelmeibe avatják be őket.

A szervezők szívesen látják a sajtó képviselőit a kalotaszentkirályi iskola területén rendezett táborban, biztosítva számukra a napi étkezést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?