Tompos Kátya, LGT és Bikini a 4. Vásárhelyi Forgatagon

Sokan kérdezték, lesz-e idén is Vásárhelyi Forgatag – kezdte a hétfői sajtótájékoztatót a rendezvénysorozat egyik főszervezője, Portik Vilmos. Közlése szerint az augusztus 24. és 28. közötti forgatag programja hamarosan összeáll, több helyszínnel, meghívottal, változatos, gazdag kínálattal.

A fővédnökséget dr. Kövér László, az Országház elnöke vállalta, ami jelzi a rendezvény  elismertségét – hangsúlyozta Portik, aki elmondta, a megnyitó rendezvény fellépője Tompos Kátya és zenekara lesz, akik első alkalommal jönnek Marosvásárhelyre. Portik ugyanakkor reméli, hogy Kövér László is el tud jönni a megnyitó gálaeseményre.

A további napokban a Hoolligans, az LGT és a Bikini együttes lép fel, valamint a helyi zenekarok és együttesek fellépését is támogatják a szervezők. Erről Zillmann Zsuzsa programszervező beszélt, aki a civileket próbálja még erőteljesebben bevonni az események sorába.

A másik főszervező, Soós Zoltán főszervező arról beszélt, hogy a Kultúrpalota mellett nagy népszerűségnek örvendett tavaly a palota előtti tér is, amely szabadtéri koncertek helyszínéül szolgált. Ezt az idén is szeretnék kihasználni – közölte.

A helyszínek bővítése érdekében egyeztetnek a szervezők az önkormányzattal, megpróbálva minél közelebb hozni a városhoz a Forgatagot. Például szeretnék, ha egyes rendezvényeknek a vár, a Vársétány, a nyári színpad, illetve a Liget adna helyet. A Maros Megyei Múzeum a Kecskemétről érkező küldöttséggel karöltve szervez különböző rendezvényeket, illetve saját programot is szerveznek a marosvásárhelyi testvérvárosból érkezők, mint díszvendégek – mondták a szervezők.

A 70 ezer eurós költségvetésből már 45 ezer euró a szervezők rendelkezésér áll – számolt be Jakab István közgazdász, a szervező csapat tagja.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?