Gyerekfesztivált szervez a Vásárhelyi Forgatag csapata

A Maros megyei nyárádszentlászlói Pásztortűz Panzió és Gyermektábor területén szervezik meg 2016. július 8 – 10. között az első Gézengúzok gyerekfesztivált.

A szervezőcsapat egy része a Vásárhelyi Forgatag szervezőcsapatából kerül ki, hiszen – ahogy fogalmaztak – az igény is ebben a körben fogalmazódott meg először. „Ezzel a rendezvénnyel a Vásárhelyi Forgatagon is rendkívül nagy számmal résztvevő családosoknak kívánunk az ő igényeikhez igazított programot biztosítani” – olvasható a szervezők sajtóközleményében.

Az első Gézengúzok gyerekfesztiválon a szervezők szeretnének a szülőknek és gyerekeiknek izgalmas, tanulással, nevetéssel és szórakozással egybekötött gazdag programot, ezáltal minőségi időtöltést biztosítani. A rendezvény középpontjában a gyerekek állnak, és a programokat is főként úgy gondolták ki, hogy az 1 évesektől a 12 évesekig mindenki számára élvezhetőek legyenek.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy az ott eltöltött idő, a programokban való részvétel, a játékok kipróbálása nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is emlékezetes élményt, a családi kötelékek megerősödését nyújthatja. „Célunk a gyerekek személyiségfejlesztése, a közösségi érzés kialakítása és formálása a kicsikben, erősítése a nagyokban” – ismertte a tervet a négy kezdeményező édesapa: Portik Vilmos, Boda Gergely, Trella-Várrhelyi Tamás és Csatlos Károly.

Az elképzelés szerint ügyességi, logikai, készség- és képességfejlesztő játékok, kézműves tevékenységek, oktatás, közös éneklés, táncház, koncertek és jókedv várja a résztvevőket.

A táborban való részvételt előzetes jelentkezéshez kötik a szervezők, ugyanakkor egy jelképes összeget is kérnek belépődíjként. A tervezett költségvetés töredékét fedező részvételi díj felnőttnek 20, gyereknek pedig 2 lej. Előzetesen jelentkezni áprilistól lehet a fesztivál jelenleg még fejlesztés alatt álló hivatalon oldalán. Érdeklődni a gyerek@gezenguzok.ro email címen lehetséges. Panziós szállásfoglalást, valamint meleg ebédet és vacsorát igénylését szintén ezeken a felületeken lehet megejteni. 

Kimaradt?