Gyermekfesztivál Nagyváradon Kaláka-koncerttel

Kaláka-koncert, mesedélelőtt, aszfaltrajz-verseny, mesekönyv bemutató – egy év kihagyás után, negyedik alkalommal szervezik meg május 30–június 6. között a Nagyváradi Gyermekfesztivált.

Különböző helyszíneken és változatos programokkal várják majd a gyermekeket a többnapossá bővült fesztiválon – mondták el szerdán délután a szervezők. A Diákokért Egyesület képviseletében a szervezet vezetője, Perecz Simó Annamária, Biró Sára, Vass Annamária és Krasznai Tünde, az Ovisuli Egyesület képviseletében Pető Dalma volt jelen. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is részt vállal a szervezésből, vezetője, Szántó Ildikó például június 1-én tart majd előadásokat a biztonságos internetezésről.

A fesztivál május 30-én 11 órától a Kaláka fellépésével kezdődik a nagyváradi várban lévő nyári színházban. Ez az egyetlen program, amelyre belépőt kell váltani, ennek ára 10 lej, ezt azonban a biharpüspöki gyermekotthonok lakóinak megsegítésére fordítják majd a szervezők.

Május 31-én, kedden a holnaposok szoborcsoport mellett Forgács Zsombor segítségével a néptánccal, a Mistyque Majorette segítségével a menettánccal, és Sunshine csoport segítségével pedig az  akrobatikával ismerkedhetnek meg a gyermekek és felnőttek, akiknek bemutatók is tartanak a fellépők, majd az ott lévők ki is próbálhatják az említett mozgásformákat. Itt a 11. számú Általános Iskola kórusa is fellép, a Dzsungel könyve című musicalből hangzanak majd el részletek

Június 2-án a budapesti Csipet Csapat tart karitatív koncertet a biharpüspöki gyermekotthonban élőknek és az ottani óvódásoknak a Bocskai István Közösségi Házban. Június 3-án, pénteken 17 órától a December 1. parkban aszfaltrajz-versenyt szerveznek az erőszakellenes világnap alkalmából, itt mutatják be a Gyermekkönyvek Nemzetközi napja alkalmából meghirdetett pályázatra érkezett mesékből összeállított kötetet is.

A gyermekfesztivál záróeseménye június 6-án, hétfőn lesz, akkor a Bihar megyei Gheorghe Şincai Könyvtárban tartanak mesedélelőttöt, ennek keretében több óvoda csapata készt majd kollázst a megadott mese alapján.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?