Süsü-téri gyermekprogramok a Szent György Napokon

Szobrász-, szabász- és cukrászműhely is várja a gyerekeket a Szent György Napokon, a sepsiszentgyörgyi „Süsü téren”. A Sugás áruház előtti részen idén a Székölykök Gyermekfesztivál szervezőcsapata gondoskodik a kicsik szórakoztatásáról. Az alapelv: semmi sincs ingyen. A mintegy harminc műhelybe csak belépővel lehet bejutni. A belépők „árát” a húsz különböző ügyességi próba valamelyikének, vagy többnek a teljesítésével lehet megszerezni.

Már a lezárt térre sem lehet csak úgy bemenni. A belépéshez papírt kell hajtogatni, a Szent György Napi műsorfüzet középlapjára nyomtatott minta szerint. A modell letölthető a Szent György Napok honlapjáról is , de a szervezők gondoskodnak arról, hogy senki se maradjon kint azért, mert nem jutott hozzá a hajtogatni valóhoz. Az origamit csak egyszer kell bemutatni, a belépés egész hétvégére érvényes.

A műhelyekben elkészített tárgyak elvihetők. Tehát, a gyerek, ha például megmintázta a sárkányt a szobrászműhelyben, ha szabott és varrt magának egy szoknyácskát a szabóműhelyben, ha merített magának papírt a papírmerítő műhelyben, ha sütött egy tésztát a cukrászműhelyben, mindent elvihet, semmiért sem kell pénzt adnia. Ez alól kivétel a fotóműhely, ahol minimális ára van a fotópapírnak – magyarázza Gáspár Csongor. A programok egyik szervezője azt mondja: céljuk, hogy a gyerekek játszva tanulják meg, hogy az életben semmi sincs ingyen, mindenért meg kell dolgozni – teszi hozzá.

És minthogy a termékek árai sem egyformák, a belépőkért sem ugyanazt a munkát kell elvégezni. Aki a nagyon népszerű műhelyekbe akar bejutni, annak több ügyességi próbát kell kiállnia.

Érdekesség, hogy a családi fotót, a merített és nyomtatott papírt, vagy az elkészített képeslapot meg lehet címezni, s a posta annak rendje és módja szerint kikézbesíti a nagymamának, vagy bárki másnak.

Állandó meghívott lesz a Tintaló Bábszínház, akik egy kis cirkuszi sátorban, miniatűr figurákkal, óránként tartanak cirkuszi előadást.

A gyermekpark péntektől vasárnapig, 11-14 és 15 – 18 óra között tart nyitva, de a színpadi előadások a szünet alatt is folytatódnak.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?