Meglepő formákat, egyedi mintákat szőnek Ariadné „lányai”

Huszadik rendezvényéhez érkezett az Ariadné textilművészeti tárlat, amely minden évben más és más alkotással lepi meg – nemcsak a nézőit, de a szervezőket is. Nagy Dalma textilművész, az Ariadné kezdeményezője és állandó szervezője fogalmazott így érdeklődésünkre, aki elmondta, bár a tárlatra érkező alkotások fotóit korábban elküldik neki, mégis van mindig néhány darab, ami meglepetést nyújt számára is.

Az idén is több helyről küldtek munkákat a tárlatra, – magyarázza Nagy Dalma, – a marosvásárhelyi képzőművészek mellett kolozsvári, temesvári, nagyváradi, craiovai, suceavai, bukaresti, iaşi-i textilesek állítottak ki változatos tematikával, stílusában, formanyelvében, eszközeiben, ötleteiben gazdag anyaggal. A Kultúrpalota földszinti kiállítótermeiben május 5-ig látható a kiállítás, ahol a közönség is kifejezheti véleményét, szavazhat arra az alkotásra, amely a legjobban elnyerte a tetszését.

Ez alkalommal ötvennyolcan állítottak ki, pályakezdők és közismert alkotók egyaránt, többek közt Hunyadi Mária, Sajgó Ilona, Péter Eszter, Puskay Sarolta, Pacsika Emilia, Kántor Zita, Szakács Ágnes, Kozma Rozália, Csíky Szabó Ágnes, Nagy Dalma, Kovács Gabriella, Erna Berger Moise, Maria Gliga, Török Bíró Erzsébet, Molnár Krisztina. Van olyan művész, aki egy darabot hozott, míg más kettőt-hármat is. A hagyományos kivitelezéstől a modern technikákig minden megtalálható, ahogy a felhasznált alapanyagok is változatosak. A tárlat érdekessége, hogy temesvári, nagyváradi és kolozsvári egyetemi hallgatók is el szokták küldeni a munkáikat. 

Kimaradt?