A budapesti Primavera Fesztiválon szerepel a Kolozsvári Magyar Opera

Rendhagyó és hagyományteremtő sorozattal várja nézőit az Erkel Színház, mely több operatársulatot is vendégül lát áprilisban, Budapesten. A nagyszabású  Primavera-sorozat alkalmával egy héten át hat operatársulat friss bemutatóit láthatja a közönség az Erkel Színházban. A program egyetlen határon túli társulata a Kolozsvári Magyar Opera.

A Primavera-sorozatot 2013-ban szervezték meg először, azzal a vezérgondolattal, hogy „a budapesti Magyar Állami Operaháznak mint nemzeti intézménynek rangjából fakadó kötelessége a vidéki operajátszás támogatása” – olvasható a Maszol szerkesztőségébe eljuttatott közleményben. A Primavera alkalmával egy héten át hat operatársulat friss bemutatóit láthatja a közönség az Erkel Színházban.

A program egyetlen határon túli társulata, a Kolozsvári Magyar Opera április 7-én Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című háromfelvonásos operájával szerepel Budapesten. Az előadást Horváth József dirigálja, rendezője Korcsmáros György.

,,Örülök a fesztiválnak, a budapesti együttműködésnek, annak, hogy olyan művészeink vannak, akikkel szinte mindent meg tudunk jó minőségben oldani, és tudjuk vállalni az előadásainkat a világ bármelyik színpadán” – nyilatkozta Szép Gyula, a Magyar Opera igazgatója. ,,A budapesti vendégszereplés kitűnő alkalom arra, hogy megmutassuk szakmai értékeinket és művészi törekvéseinket – mondta Tóthfalusi Hajnal, az Opera marketingosztályának a vezetője. ,,Fontos továbbá, hogy meglevő zenei- és reklámkapcsolatainkat folyamatosan szélesítsük, és egyúttal mi magunk is információhoz jussunk, stratégiánkat újragondolandó, elképzeléseinket bővítendő”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?