A restaurálás művészete: poszterkiállítás Sepsiszentgyörgyön

Április 5-én, kedden 12 órától a Pro Arte et Natura Alapítvány jóvoltából Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében megnyílik A restaurálás művészete című vándortárlat. A kiállított munkákat Szentkirályi Miklós, a Magyar Restaurátorok Egyesületének elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia tagja válogatta, aki jelen lesz a megnyitón és vetített képes beszámolón mutatja be a kiállított restaurátori munkák történetét, szakmai hátterét.

A poszterkiállítás 28 jelentős műalkotás, többek között műemlék épületekben őrzött, több száz éves falfestmények, liturgikus templomi berendezések, Maulbertsch és P. Troger által festett oltárképek, Munkácsy Miklós Trilógiája, a Kisszebeni Plébániatemplom gótikus szárnyasoltára, Lucas Cranach Madonna táblaképe, Than Mór Attila lakomáját ábrázoló olajképe, Fadrusz János kolozsvári Mátyás király szoborcsoportja, a gyulafehérvári Lázói-kápolna reneszánsz kőfaragványai, illetve egy közel ötven éves motorkerékpár restaurálásának folyamatát mutatja be.

A kiállítás rendezője a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Restaurátorok Egyesülete. Az esemény házigazdája Vargha Mihály múzeumigazgató.

A belépés díjtalan. A tárlat egy hónapon keresztül látogatható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?