Koprodukcióban készül a Bányavakság Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely és az Andrei Muresanu Színház koprodukcióban viszi színre Székely Csaba Bányavakság művét, tájékoztatta lapunkat Fazakas Misi. Az Osonó Színházműhely vezetője szerint a két társulat színészeiből álló csapattal Catinca Drăgănescu rendező állítja színpadra a Bányavakságot, amelynek bemutatójára február 28-án, vasárnap este 7 órakor kerül sor Művész mozi előadótermében.

A két sepsiszentgyörgyi társulat tagjai február elejétől kísérleteznek és kalandoznak a marosvásárhelyi szerző trilógiájának ismeretlen falujában, mondta Fazakas Misi, aki szerint a  trilógia második része, a Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi  település, a név nélküli falu közösségének vakságáról.

A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és titkok miatt. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.

A rendezőnő munkatársai: Wegroszta László díszlettervező, Fazakas Misi rendezői asszisztens, Ivácson László koreográfus és Csibi Szabolcs zenész. Szereplők: Daniel Rizea, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Benyhe Bernát, Daragics Bernadette, Fekete Kata, Gyergyai Bea, Péter Izolda. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?