Szociális központ építésére gyűjtenek a Kofferben

Jótékonysági napot szervez a Telefonos Szeretetszolgálat és a Koffer könyves kávézó, február 4-én, csütörtökön. Az egyedülálló kezdeményezés célja adományokat gyűjteni a Solidaris Egyesület működtette szolgálat hosszú távú terve számára, amely az Erdélyi Szociális és Információs Központ felépítését célozza meg.

18 órától az érdeklődők kerekasztalbeszélgetésen vehetnek részt Az első telefonhívástól az Erdélyi Szociális és Információs Központig címmel Demény Péter, író, újságíró vezetésével.

20 órától pedig Laczkó Vass Róbert színész, énekes, Molnár Edina jazzénekes és Szép András zongorista jótékonysági koncertjére kerül sor. Február 4-én egész nap adományozhatnak, valamint a Telefonos Szeretetszolgálat önkénteseivel is szóba állhatnak a Koffer kávézóba betérők. A Koffer aznapi bevételének 10%-át az Erdélyi Szociális és Információs Központ tervére fordítja.

A Telefonos Szeretetszolgálat tavaly ősszel nevezett be a BCR bank Bursa Binelui - Jótékonyság börzéje nevű adománygyűjtő pályázatra és az Erdélyi Szociális és Információs Központtal egyedüli magyar projektként az első 10 közé került. A többszakaszos verseny szabályai szerint február 16-a határidővel a legtöbb adományt összegyűjtő első három egyesület felajánlásait a bank megkétszerezi. Ezen a linken lehet támogatni az ESZiKet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?