Félezer Mikulás futott Marosvásárhely főterén

Negyedik alkalommal szervezte meg a Mai Generáció ifjúsági szervezet a marosvásárhelyi RMDSZ támogatásával a város főterén a jótékonysági Mikulás-futást vasárnap délután. Ez alkalommal 450 személy vett részt, és 2213 lej gyűlt össze.

Az idei Mikulás-futáson a Solidaris Egyesület telefonos szeretetszolgálatának gyűjtöttek, hogy hátrányos helyzetű kisiskolás korú gyerekeket táboroztathassanak ebből a pénzből.

A telefonos szeretetszolgálat 2009 óta folyamatosan szervez ingyenes gyerekkirándulásokat olyan kisiskolások (7-14 évesek) számára, akik egész nyarukat kénytelenek voltak a már évközben is megszokott környezetükben tölteni.

Az eddigi egynapos kirándulások sorát idén először sikerült három naposra bővíteni, így a kolozsvári gyerekek mellé marosvásárhelyiek is felszállhattak arra a buszra, amely egyenesen a Hargitára vitte őket. Idén összesen 30 gyerek részesült a teljesen ingyenes kirándulásban, ám jövőre ennél többet szeretnének táboroztatni az egyesület önkéntesei.

Terveik szerint a következő célállomás Szilágyság lenne, ahol legalább három napot szeretnének eltölteni a gyerekekkel, tartalmas programok közepette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?