Jól sikerült a Mosolygó Mikulás rendezvénye Marosvásárhelyen

Több száz gyerek, felnőtt, óvodás és kisiskolás, szülő, nagyszülő fordult meg a vármúzeumban a Marosvásárhelyi RMDSZ Nőszervezet kétnapos, Mosolygó Mikulás nevet viselő rendezvényen, ahol kézműves-foglalkozás, interaktív meseolvasás és a Mikulással való találkozás várta a betérőket.

Sok-sok alma-Mikulás, mézeskalács, képeslap, filc és papír karácsonyfadísz, ikebana készült, sokan vettek kezükbe vésőt, és faragtak szarvast, fenyőfát, télapót, a kézműves vásáron pedig ékszer, szőttes, faragványok, házi készítésű szappanok, krémek, varrottasok, horgolt karácsonyfadíszek találtak vevőre. Készítőik meg is mutatták, mi hogyan készül, hiszen ott helyben is dolgoztak, varrtak, gyöngyöt fűztek, hímeztek. Több száz gyerek távozott örömmel és büszkén saját készítésű kis ajándékokkal.

A pénteken és szombaton megszervezett Mosolygó Mikulás rendezvényre csoportok is érkeztek, kezdve a legkisebbektől, a 4-5 éves óvodásoktól, kisiskolásokig, nagyobbakig. A kicsiknek, akiket az óvó nénik kísértek, a Mikulással való találkozás jelentette a legnagyobb élményt. Kis versikékkel, énekekkel köszöntötték a fehér szakállú, piros ruhás jóságos Mikulást, volt, aki a közelébe merészkedett, de voltak, akik csak tisztes távolságból figyelték annak minden mozdulatát.

A Mikulást és a kézműves tevékenységet lelkes önkéntesek segítették, illetve a marosvásárhelyi RMDSZ Nőszervezetének tagjai hangolták össze a foglalkozásokat, hogy mindenki megtalálja a számára legérdekesebb foglalkozást, mesét hallgathasson, vagy beszélgethessen a Mikulással.

Az egyik teremben meseolvasás volt, Kilyén Ilka színművész kicsiknek és nagyoknak mondta a mesét, ölébe véve egy-egy apróságot, interaktív módon bevonva a mesemondása a gyerekeket is.

Bár a nőszövetség süteménykészítő versenyt is hirdetett, arra csak két recept érkezett, ezért különleges zsűrizés nélkül díjazták mindkét receptet. Ám nem adják fel, a sütő-főző versenynek lesz folytatása. A szervezők köszönetet mondanak a kiállító kézműveseknek és a Maros megyei múzeumnak is a helyszín biztosításáért.

Kapcsolódók

Kimaradt?