Nem csak magukra gondolnak a magyar szerkesztők a Kolozsvári Magyar Adás szülinapján

Huszonötödik születésnapját ünnepli a Kolozsvári Magyar Adás. A jeles napon (ami valójában két nap lesz, december 16-a és 17-e) azonban nemcsak a magyar kisebbség és a neki szóló műsorok állnak majd a középpontban, hanem számos más nemzeti közösség is, akiknek nyelve, dalai, kultúrája szintén a kolozsvári területi televízió által váltak ismertebbé.

Így december 16-án a Kolozsvári Magyar Színházban szervezett gálaesten klezmer (zsidó) és cigány dallamok csendülnek fel, de a német, szlovák és ukrán kultúrából is ízelítőt kap a közönség.    

Másnap, december 17-én ugyanazon a színpadon a Képben vagyunk! című műsorral ünnepli jubileumát a 25 éves Kolozsvári Magyar Adás. A gálaműsoron Bartók duók hangzanak el Béres Melinda, Bárdos Réka és Márkos Albert előadásában. Ezt követi az Ördögtérgye Néptáncegyüttes előadása, majd – a 25 éves a Kolozsvári Magyar Adás rövid történetét összefoglaló film után – átadják a Csép Sándor emlékdíjat. A gálát az Operett Group Project, valamint a Jazzybirds koncertje zárja.

A két gálaműsor az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala által szervezett Kisebbségi Napok keretében valósul meg, Románia ugyanis december 18-án ünnepli a kisebbségek napját.

Támogatók:  Communitas Alapítvány, Kolozsvári Magyar Opera, Kolozsvári Állami Magyar Színház.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?