Jó évet zár a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színháza

Adományozásra buzdítja a Stúdió Színház nézőit a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, amely már több éves kapcsolatot tart fenn a Coming Home (hajléktalanokat, szegényeket támogató) egyesülettel. Balási András, a magyar tagozat dékánja év végi összegzést is végzett, elmondta, több mint 50 előadást játszottak a Stúdió Színházban, a nézők száma pedig hozzávetőlegesen 2500-ra tehető.

December 17-én újra karitatív eseményre várja nézőit a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara a Levél utcai Stúdió 2-ben. Az adakozók hajléktalanoknak szánt ajándékkal válthatnak jegyet a 17 órától kezdődő Liselotte és a május előadásra – hangsúlyozta a dékán, hozzátéve, hogy a közelgő karácsonyi ünnepek szellemében az immár hagyományossá vált karácsonyi eseményen Marosvásárhely lakosai meleg ruhával, édességgel vagy játékokkal segíthetnek nehéz sorsú polgártársaikon. Az adományok, akárcsak tavaly, a marosvásárhelyi székhelyű Coming Home Egyesület segítségével jutnak el karácsonyi ajándékként a rászorulókhoz.

A Liselotte és a május című előadás megtekintésére Harsányi Zsolt rendező is biztatta a nézőket, elmondta, egy olyan groteszk vígjáték, amely egy társkereső lányról szól. Az előadás nagy népszerűségnek örvend, valamennyi alkalommal telt házzal játsszák – tette hozzá.

Ugyancsak december 17-én mutatják be, szintén Harsányi Zsolt rendezésében Füst Milán Boldogtalanok című drámáját. A rendező elmondta, a magyar drámairodalom egyik legszebb szövegének tartja, ám sajnálatos módon napjainkban mintha megfeledkeztek volna Füst Milánról, keveset játsszák drámáit. A darab témáját egy újsághirdetésből merítette a szerző, aki egy szerelmi háromszög tragikus történetét meséli el.  Az előadásban játszik Kádár Gellért, Hajdú Imelda, Magyari Izabella, Keresztes Ágnes, Horváth Anna, Mihály Szilárd, Esti Norbert, Zsenák Lilla, Pásztor Márk, a díszlet és jelmez Székedi Ágota, az egyetem látványszakos hallgatójának a munkája.

Kapcsolódók

Kimaradt?