Kolozsvári lány is továbbjutott a Fölszállott a páva középdöntőjébe

Hatan jutottak tovább a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor középdöntőjébe az első élőben sugárzott elődöntőből a Duna Televízióban.

Továbbjutott a kolozsvári Gorzó Boglárka (képünkön) énekes szólista kategóriában, a szekszárdi Sándor Zsigmond táncos szólista kategóriában, a jászberényi és békési Busai Bori és Mahovics Tamás páros tánc kategóriában, a gödi Aprája Dudazenekar zenekar kategóriában, a kárpátaljai Mezőváriból érkezett Kovács Dániel hangszeres szólista és a szekszárdi Bartina Gyermekcsoport táncegyüttes kategóriában.

A gyerekek számára meghirdetett tehetségkutató négy – énekes, hangszeres, szóló- és páros tánc, valamint táncegyüttes – kategóriájában összesen 48, adásonként 12-12 produkció mutatkozik be a Duna Televízióban péntek esténként.

A közlés szerint a több mint 2 órás első elődöntő nézettsége 333 ezer fő volt és az adás alatt 964 ezren néztek bele a Duna tévén. Ez az eredmény mindkét előző évi első elődöntőnél jobb volt: a 2012-esnél 85 százalékkal, míg a 2014-esnél 16 százalékkal magasabb nézettséget ért el.

A négy elődöntőt két középdöntő követi, a döntőt pedig december 18-án láthatják a nézők. A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc zenész lesz, tagja pedig Timár Böske néptáncos, Kocsis Enikő táncművész-koreográfus, Eredics Gábor népzenész, Berecz István néptáncos és Sebestyén Márta népdalénekes.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorának harmadik évadában több mint kétezer 6 és 14 év közötti ifjú tehetség állt a szakmai zsűri elé határon innen és túl. A több mint kétezer jelentkező gyermekből került ki az a 48 produkció, amelyek megmérettetését négy héten át követhetik figyelemmel a nézők péntek esténként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?