Jövőre is szerveznek színházi fesztivált Nagyváradon

A negyedik volt az eddigi legsikeresebb, és már készülnek a jövőre megtartandó, ötödik Nyári Színházi Fesztiválra Nagyváradon. Az elmúlt évadról és a folytatásról Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, Nyíri Tamás, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) elnöke és Dobos László, a nyíregyházi Mandala Dalszínház vezetője számolt be.

Az idei volt az eddigi legsikeresebb fesztivál, a hét előadás közül ötre elővételben elkeltek a jegyek, az átlagos nézőszám pedig 850 fölött volt fellépésenként, tehát több min hatezer ember látta a nyár folyamán a darabokat, mondta Szabó Ödön.

Ez körülbelül 1500-al több nézőt jelent, mint 2014-ben, és egyre többen érkeznek az előadásokra Magyarországról, Biharkeresztes és Berettyóújfalu környékéről is. Az ügyvezető elnök azt is hozzátette: minimális jegy illetve bérlet-áremeléssel önfenntartóvá válna a fesztivál, ezt azonban elkerülnék azért, hogy minél szélesebb rétegnek elérhetővé tegyék a nyári kikapcsolódási lehetőséget. A nyári színház építését az RMDSZ kezdeményezte, és felelősséggel viseltetnek azért is, hogy az ne holt tér legyen – tette hozzá.

A legsikeresebb előadás egyébként a Mágnás Miska volt, amelyre elvételben egy héttel az előadás előtt elfogytak a jegyek, s több mint 960 nézője volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?