Az Orcart láthatja hétfőn a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál közönsége

Az idén negyedik alkalommal megszervezett Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál ígéretes előadással folytatódik július 27-én, hétfőn 21 órától a Várszínházban.

Claude Magnier Oscar című vígjátékát két részben adják elő Nagyváradon legendás magyar színészek. Az azonos című filmvígjáték hatalmas sikernek örvendett világszerte, melyben Sylvester Stallone játszotta a főszerepet.

Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli 12 között meglátogatják – a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse... rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: a gyereknek apa kell! De hol van Oscar?

Szereposztás: Bertrand Barnier szappangyáros - Józsa Imre; madame Barnier, a feleség - Vándor Éva / Csarnóy Zsuzsanna; Christian Martin szappanmenedzser - Zöld Csaba / Blazsovszky Ákos;

Charlotte, az új szobalány - Kocsis Judit / Zakariás Éva; Jacqueline, a hazudós - Márkó Eszter / Laurinyecz Réka; Philippe, a masszőr - Fila Balázs / Maday Gábor; Colette, Barnier lánya - Kovalik Ágnes / Császár Réka; Bernadette, szobalány, grófné - Molnár Gyöngyi / Jakus Szilvia; Vaszilij, a sofőr - Juhász György; Oscar, akit mindenki keres - Gieler Csaba; jeltolmács: Spinnerné Takács Erika.

Az Oscar című előadásra a belépőjegy ára 15 lej. A hét előadásból álló Nagyváradi Nyári Színházi Fesztiválra bérlet még váltható 70 lejért. Jegyeket és bérleteket a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), az RMDSZ nagyváradi központi irodájában (a Fekete Sas-palotában), valamint Margitta, Érmihályfalva, Élesd és Nagyszalonta körzeti RMDSZ-székházakban lehet vásárolni.

A Bihar megyei RMDSZ, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség és a nyíregyházi Mandala Dalszínház közös szervezésében létrejött Nyári Színházi Fesztivál további előadásai: Kocsonya Mihály házassága (vidám népi válóper egy részben), Félrelépni tilos (vígjáték két felvonásban), Légy jó mindhalálig (musical két felvonásban), Mágnás Miska (operett), A csúnya lány (operett).

Kimaradt?