Megkezdődött az évad a Tompa Miklós Társulatnál

Kedden, augusztus 25-én tartotta évadnyitó társulati ülését a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. A 2015/2016-os évad során kerül sor az intézmény alapításának 70. évfordulójára, tehát jubileumi évad kezdődik Marosvásárhelyen.

Keresztes Attila művészeti igazgató, a Tompa Miklós Társulat vezetője sikeres évadot kívánva köszöntötte a társulatot. Értékelve az előző idény eredményeit kifejtette, hogy a Tompa Miklós Társulat immár művészi potenciálja színvonalán teljesít, és hogy ez az erőteljes munkatempónak valamint az egyre inkább megmutatkozó társulati összetartozásnak köszönhető. A művészeti igazgató véleménye szerint a színház közösségi műfaj, melynek feladata továbblépni a megelégedettség állapotából, szembefordulni a konvenciókkal, s tenni mindezt a megújulás szándékával.

Ezeknek az elveknek a fényében alakult az új évad repertoár-tervezete is, melyben hat nagytermi, egy kistermi valamint egy underground termi bemutató kap helyet, de idén is lesz több vendégelőadás budapesti, katowicei, beregszászi és újvidéki társulatok előadásában. A társulattal olyan rendezők fognak dolgozni, mint Sorin Militaru, Keresztes Attila, Tasnádi Csaba, Mohácsi János, Mezei Kinga, valamint évtizedek után Tompa Gábor. A marosvásárhelyi közönség láthat majd operettet, drámát, kalandjátékot, fantasztikus játékot és improvizatív előadást, tehát a nézősereg különböző korosztályai, változatos ízlésvilágú rétegei mind találhatnak kedvükre való ajánlatot.

Bérletek a színház kultúrpalotai jegyirodájában válthatók hétfőtől péntekig déli 12.00 óra és délután 17.30 között, telefon 0372758230. Szabadbérletek folyamatosan válthatók a www.biletmaster.ro honlapon.

Naprakész információk a színház Facebook oldalán érhetők el. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?