Mediterrán hangulat Al Di Meola marosvásárhelyi koncertjén

Al Di Meola fellépése zárta szombat este a 10. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivált. A Színház téri koncerten ezrek tapsoltak az amerikai gitárosnak.

A színház épülete előtt állították fel a színpadot, eléje pedig nézőteret is kialakítottak, de már hét óra előtt jóval beteltek az ülőhelyek szombat este, a világhírű amerikai gitáros fellépése előtt. Ez senkit nem zavart, mert a lépcsők, párkányok, kiszögellések, szobortalapzatok mind ülőalkalmatosságokká váltak, a többség pedig állva nézte végig az este 8-kor kezdődő szabadtéri koncertet.

A szökőkút medencéjében gyerekek jétszottak, előbb csak óvatosan, nadrágot feltűrve, szoknyát felemelve lépkedtek a vízben, majd szinte valamennyi, a szüleivel a térre érkező gyerek megmártózott, fürdött a vízben ruhástól. Akinek nem jutott párkány és mégis le szeretett volna ülni, az kihasználva a meleget, közvetlenül a szökőkút szélére telepedett le, és lábát a langyos vízben áztatta. Meg is jegyezte valaki, hogy „olyan, mintha valamelyik mediterrán országban lennénk”.

A színpadon előbb a Tudor Gliga – Orosz Dávid Duó kezdte a koncertet, majd a Harmonia Cordis Trió: Bekes István Ferenc, Enyed Károly és Szántó Loránd folytatta. Maximo Diego Puiel, Roberto di Marino, Andy Mckee, Astor Piazzola műveit játszották többek közt.

Al Di Meola több mint egy óra hosszat gitározott, az olasz Peo Alfonsi gitáron és Kaszás Péter ütős hangszereken kísérte. A végén ráadásokkal ámította el a gitárművész a közönséget, amely végig kitartott. Al Di Meola azzal búcsúzott a lelkes, tapsoló nézőktől, hogy még visszajön. Szombati sajtótájékoztatóján is azt mondta, jól érzi magát Erdélyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?