Megnyitotta kapuit a Sziget fesztivál

 

Hétfőn nyitotta meg kapuit Magyarországon a Sziget fesztivál. A nagy hőség ellenére kora délután szinte végeláthatatlan sorokban érkeztek az emberek a Sziget fesztiválra, nagyrészt külföldiek. A bejáratnál, a K-hídnál található átvizsgálási ponton leginkább francia, olasz, angol, holland, német és orosz nyelven beszélgető fiatalokkal lehet találkozni.

A Sziget elindulását 19 órakor 20 ezer lufi felröptetésével tették látványossá a nagyszínpad előtt. Gerendai Károly főszervező a vasárnapi sajtóbejáráson elmondta, hogy az egyhetes fesztivál napi befogadóképessége nőtt, idén 90 ezer főben maximalizálták ezt a látogatószámot.

Telt házas volt a Sziget eddigi legnagyobb sztárja, Robbie Williams koncertje: a nagyszínpad előtti nézőtéren mintegy 75 ezren hallgatták a koncertet a fesztivál mínusz egyedik napján, hétfőn.A fesztivál területén hétfőn összesen 80 ezren voltak, ami a mínusz egyedik napon telt háznak számít: megérkezett az összes 7 napos bérletes és a kiadható napijegyek is elfogytak - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Putyin-ellenes performanszairól elhíresült Pussy Riot zenekar két emblematikus frontembere, Nadja és Mása is érkezik a Sziget Fesztiválra, ahol egy nyilvános, interaktív beszélgetésen vesznek részt. A feminista punkbanda tagjai augusztus 14-én, pénteken lépnek színpadra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?